Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, suspendat din lipsă de cvorum

Data actualizării: Data publicării:
parlament
Foto: Inquam Photos

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a suspendat marţi, din lipsă de cvorum, în condiţiile în care au fost prezenţi doar patru deputaţi, opoziţia refuzând să participe la lucrări, scrie News.ro.

La şedinţa Biroului Permanent au participat deputaţii Florin Iordache (PSD), Georgian Pop (PSD), Denes Seres (UDMR) şi Andrei Gerea (ALDE).

„Ieri (luni – n.r.) după-amiază am fost convocaţi de către domnul Dragnea pentru o sesiune extraordinară. Constatăm însă un lucru ieşit din comun şi grav, pentru că singurul pesedist care s-a prezentat astăzi la muncă este domnul Iordache, omul bun la toate, şi ceilalţi lideri din conducerea Camerei Deputaţilor, membri PSD, stau bine mersi în vacanţă. În schimb, aici mascarada continuă, motiv pentru care, având în vedere că nu a existat cvorum în cadrul Biroului Permanent, puterea nu a reuşit să îşi asigure acest lucru pentru că pesediştii stau bine mersi în vacanţă, în frunte cu domnul Dragnea, nu vom participa nici de la ora 15.00 la mascarada numită sesiune extraordinară”, a spus Eugen Tomac.

Deputatul PMP a susţinut că „este o lipsă totală de respect faţă de cetăţenii care i-au votat pe pesedişti şi o lipsă totală de respect faţă de această instituţie”. „Motiv pentru care suntem profund indignaţi de acest comportament iresponsabil pe care îl manifestă PSD, care conduce Parlamentul la ora actuală”, a completat Tomac.

Deputatul PMP Valeriu Steriu a afirmat, la rândul său, că nu este legal să aibă loc plenul Camerei Deputaţilor la ora 15.00, în condiţiile în care şedinţa Biroului Permanent nu a avut cvorum.

„Sunt regulamente inventate ad-hoc, nu sunt deloc legale. Nu este normal, este imoral. Cum ne putem duce în faţa alegătorilor spunând că am venit în mijlocul vacanţei parlamentare 30 de oameni şi am hotărât o lege. Nu pentru asta suntem trimişi, ca să facem legi 30 de oameni şi să le discutăm convocând comisii cu trei oameni”, a spus chestorul Camerei Deputaţilor.

Ghinea: Au lipsit pesediştii care acum sunt bosumflaţi

Toţi cei 5 membri ai Biroului Permanent din partea opoziţiei au fost azi la Camera Deputaţilor. Toţi cei 3 lideri de grup ai opoziţiei au fost. Domnul Dragnea a convocat sesiune extraordinară dar el nu a venit. La fel alţi pesedişti. Opoziţia am decis să nu facem act de prezenţa. Drept urmare Biroul Permanent nu a avut cvorum. Drept urmare sesiunea extraordinară NU este convocată. Orice tentativă de a ocoli acest fapt simplu va fi atacat la Curtea Constituţională. Daddy nu poate convoca singur din pix o sesiune extraordinară. Măcar dacă încearcă, să vină şi la servici. Guvernul nu poate da OUG-uri în acest moment. Repet: Parlamentul NU este în sesiune extraordinară. Felicitări tuturor colegilor din opoziţie - noi opt (5 membri în BP şi 3 lideri de grup) am fost toţi astăzi aici. Au lipsit pesediştii care acum sunt bosumflaţi”, a reacționat și Cristian Ghinea, deputat USR.

Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate în sesiune extraordinară, începând de marţi, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi salariile poliţiştilor.

Anunţul a fost făcut de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de coaliţie de luni.

Lucrările Camerei nu vor fi prezidate de către Liviu Dragnea, care i-a delegat atribuţiile sale lui Florin Iordache pe perioada 8-11 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri