Biroul Permanent trimite deputaţilor din Comisia juridică cererea DNA în cazul lui Victor Ponta

Data publicării:
Zgonea

Actualizare 17.50: Ion Ciolacu a precizat că Biroul Comisiei juridice urmează să stabilească până luni termenul în care va fi elaborat raportul şi să informeze Biroul Permanent. Acest termen este de maxim 14 zile, a precizat Ciolacu. El a spus că nu este vorba de o tergiversare în acest caz.

Deputatul a precizat că este vorba de un dosar de 1.110 pagini, care trebuie să fie studiat şi de Victor Ponta şi avocaţii săi. Dosarul a ajuns la Parlament. 


Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că a convocat Biroul Permanent. „Am convocat pentru ora 17:00, astăzi, conform regulamentului Camerei Deputaților, de îndată, Biroul Permanent pentru a stabili procedurile care sunt scrise în regulament. Nu am citit dosarul, asta este prevederea pe care o am, ca să putem îndeplini obligațiile pe care le avem”, a spus Valeriu Zgonea.

Am primit și moțiunea de cenzură, am discutat cu dl. Călin Popescu Tăriceanu. La ora 13:00, luni, va fi convocat Biroul Permanent Reunit tot la Camera Deputaților pentru a stabili pașii procedurali în ceea ce privește moțiunea de cenzură”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

El a refuzat să comenteze solicitarea președintelui Klaus Iohannis la adresa lui Victor Ponta de a-și prezenta demisia din funcția de prim-ministru.

Citiți și Klaus Iohannis: Solicit demisia lui Victor Ponta

Procurorul șef al DNA a sesizat Camera Deputaților cerând avizarea urmăririi penale a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese, având în vedere că, în calitate de premier, l-a numit pe Dan Şova în funcţia de ministru, în condiţiile în care în trecut a primit foloase din partea senatorului Şova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri