BLOCAJ. Grindeanu nu-l poate demite pe secretarul general al Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
mihai busuioc govro

Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, se află încă în funcție, deși Sorin Grindeanu îi anunța aseară pe jurnaliști să stea cu ochii pe Monitorul Oficial ca să afle dacă acesta va fi schimbat, potrivit Digi24.

Mihai Busuioc a refuzat să contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care dispunea chiar eliberarea sa din funcție. În absența semnăturii lui Busuioc, Monitorul Oficial nu avea cum să publice actul de eliberare din funcție.

Este așadar un blocaj la nivelul Guvernului, pentru că prim-ministrul nu poate să trimită de unul singur un ordin spre publicarea în Monitorul Oficial, fără semnătura SGG.

Situaţia este generată de un articol din legea de funcţionarea a Monitorului Oficial care spune că acesta „funcţionează sub autoritatea Guvernului României, exercitată prin Secretariatul General al Guvernului”.

Potrivit unor surse citate de HotNews, Mihai Busuioc le-ar fi dat asigurări miniștrilor apropiați de Liviu Dragnea că nu vor fi schimbați din funcție, pentru că nu va contrasemna ordinele de demitere.

Potrivit unor surse Digi24, Victor Ponta urma să fie numit în funcția de Secretar General al Guvernului de către Sorin Grindeanu.

Astăzi, premierul Grindeanu a declarat că situația politică va fi rezolvată săptămâna viitoare, constituțional și respectând toate legile. „Nu sunt singur. Așa cum v-am spus și ieri (joi — n.r.), toată lumea este la muncă. Situația politică va fi rezolvată săptămâna viitoare, constituțional și respectând toate legile. Așa funcționează un stat de drept și așa funcționează un stat membru al Uniunii Europene, așa cum este România. Îmi doresc cât mai rapid să se încheie această perioadă de instabilitate politică, astfel încât să putem să oferim garanția stabilității pentru investitori, pentru cei care vor să vină să investească în economia noastră”, a spus Grindeanu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri