Bogdan Diaconu spune că PRU a strâns 200.000 de semnături

Data publicării:
Cort PRU Victor Ponta

Într-o postare pe Facebook, liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a anunțat că formațiunea sa a strâns semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa electorală. În ciuda delimitării de formă a lui Victor Ponta de formațiunea naționalistă, PRU își face deja campanie folosindu-se de imaginea fostului prim-ministru PSD, fapt care alimentează și mai mult suspiciunile potrivit cărora, în acțiunea de strângere a semnăturilor, au jucat un rol important chiar primari social-democrați.

Cort PRU Victor Ponta
Sursă foto: contul de Facebook al vicepreședintelui TSD Andrei Tinu

„Partidul România Unită a strâns semnăturile necesare pentru înscrierea în alegeri. În acest moment, sunt centralizate și îndosariate 200.000 de semnături și mai așteptăm să ajungă din teritoriu, până miercuri, încă 100.000 de semnături. PRU demonstrează astfel că este un partid serios și bine organizat”, a declarat, pe contul său de Facebook, liderul PRU, Bogdan Diaconu.

În condițiile în care PNL va depune la Biroul Electoral Central circa 800.000 de semnături, iar Uniunea Salvați România nu a ajuns nici măcar la 130.000 de semnături, cele 300.000 de semnături de care vorbește deja Diaconu ridică unele întrebări. Unele surse politice acreditează ideea că semnăturile ar fi fost strânse cu ajutorul primarilor social-democrați apropiați de Victor Ponta, în condițiile în care delimitarea fostului premier de PRU a fost pur formală.

De altfel, chiar și pe corturile folosite de membrii formațiunii naționaliste pentru a strânge semnături apare figura fostului premier PSD și mesajul „Alături de Victor Ponta. Partidul România Unită susține Victor Ponta prim-ministru”. Întrebat despre folosirea imaginii fostului șef al PSD, Bogdan Diaconu a răspuns: „Nu am discutat cu domnul Dragnea despre faptul că domnul Ponta e imaginea PRU în campania pentru alegerile parlamentare. Nu are de ce să-l deranjeze. Domnul Dragnea îl are pe domnul Ponta în PSD, iar domnul Ponta este unul dintre cei mai capabili oameni”.

Pe mine personal nu mă deranjează că Ponta e lipit ca imagine de PRU. Sper să nu afecteze imaginea PSD”, a replicat Liviu Dragnea, într-o emisiune tv.

La mijlocul lunii septembrie, Victor Ponta spunea că va munci alături de social-democrați pentru ca PSD să obțină un scor cât mai mare în alegerile parlamentare. „Eu nu pot să joc la două echipe. Eu joc la PSD. Am spus și spun în continuare că e nevoie de un partid naționalist, dar nu extremist. (...) Eu rămân la PSD”, preciza Ponta. Ulterior, Comitetul Executiv al PSD i-a dat derogare fostului premier pentru a deschide lista de candidați a PSD Gorj pentru Camera Deputaților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri