Bugetul a trecut de Parlament, opoziţia ameninţă că-l va ataca la CCR

Data publicării:
cristina pocora pnl - fb-1

Surpriza a apărut după anunţarea rezultatului votului. Liberalul Eugen Nicolăescu a anunţat că opoziţia contestă legalitatea proiectului legii bugetului la Curtea Constituţională.

Vă informăm, domnule premier, de la tribuna Parlamentului, că grupurile noastre parlamentare au luat decizia politică să conteste la CCR un asemena buget care este neconstituţional şi avem două argumente din legea fundamentală a României şi anume: principiul egalităţii şi principiul respectării angajamentelor internaţionale”, a spus Eugen Nicolăescu, deputat PNL.

Iar criticile opoziţiei nu s-au oprit aici. „Un buget de stingere a incendiilor de moment. Ni se propune un buget care cârpeşte, nu vine cu soluţii pentru ţară. Ştiţi că plecaţi repede de la guvernare, e fără obiective şi investiţii mici”, au fost reproșurile Andreei Paul, deputat PDL.

Replica a venit din partea premierului Victor Ponta. „În măsura în care bugetul va fi contestat la CCR şi nu va intra la 1 ianuarie, toţi cei care aşteaptă pensii şi subvenţii mărite, cei care vând pachete de turism cu TVA redus vor aştepta degeaba şi va trebui să-i intrebe pe cei care contestă la CCR de ce nu îşi primesc pensiile, alocaţiile mărite, conform noului buget. Sper că a fost o declaraţie politică”, a spus Victor Ponta, premierul României.

Criticile opoziţiei au curs şi după votarea bugetului asigurărilor sociale pe 2015. „PNL a votat împotriva bugetului. Oamenii fără bani în cont vor fi săraci, locuri de muncă nu vor fi mai multe, solicităm demisia ministrului Muncii pentru acest buget”, a spus Cristina Pocora, deputat PNL.

În ciuda protestelor opoziţiei, şi proiectul de lege al asigurărilor sociale pe 2015 a trecut lejer de Parlament. Au fost 329 de voturi "pentru" şi doar 148 de voturi "împotrivă".

Proiectul de buget pe 2015 a fost dezbătut şi aprobat de Parlament în timp record: o săptămână. Asta şi pentru că din cele aproape 3.000 de amendamente depuse doar 54 au fost aprobate, ceea ce aduce cheltuieli suplimentare de 130 de milioane de euro. Dacă liberalii vor depune contestaţie, Legea Bugetului va merge spre promulgare abia după răspunsul judecătorilor CCR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri