C. Antonescu: Nu vom da votul Guvernului Ponta III, un guvern „profund ilegitim din punct de vedere electoral”

Data publicării:
crin antonescu senat resized 5360201-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

Foto: Mediafax

„Deși, în opinia noastră, nu se încalcă niciun articol al Constituţiei, și, sub acest aspect, dacă guvernul primește astăzi votul majorității Parlamentului, el va fi un guvern legal. Va fi un guvern profund ilegitim din punct de vedere electoral și politic”, a susținut Crin Antonescu.

 „Îl ascultam pe domnul prim-ministru, acelaşi din decembrie 2012, invocând un program, acelaşi din 2012,„spunându-ne aceleaşi vorbe frumoase, ispititoare, convingătoare. Înţeleg că sunt oameni, parlamentari, partide, cetăţeni tentaţi să le creadă”, a spus liderul PNL, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a precizat că el şi PNL nu mai pot crede vorbele premierului, pentru că le-au crezut o dată, le-au votat o dată, le-au învestit cu toată încrederea.

„Nu putem astăzi, oricât am avea de-a face cu aceeaşi persoană, oricât ar fi de neschimbat programul de guvernare şi oricât de frumoase ar fi cuvintele premierului, să-l credem", a adăugat Crin Antonescu.

Deşi ni se spune că programul a rămas acelaşi, noi, cei din PNL, ştim cam totul şi despre intenţiile şi despre capacitatea domnului Ponta şi a PSD de a respecta acest program. Ştim foarte bine, pentru că, în toată această perioadă în care ne-am aflat împreună la guvernare, PNL s-a bătut pentru respectarea programului de guvernare, a oprit atâta vreme cât a fost în interiorul Guvernului şi în interiorul majorităţii câteva acţiuni şi iniţiative ale primului ministru şi ale PSD împotriva spiritului şi chiar literei programului de guvernare", a mai susţinut președintele PNL.

Liderul PNL a precizat că liberalii au împiedicat o „mărire inacceptabilă de impozitare cu aşa-zisa taxă de solidaritate”, dar şi adoptarea legii amnistiei şi graţierii „care nu avea nimic comun cu declaraţiile şi cu intenţiile asumate”.

„Am împiedicat trecerea pe sub mână a proiectului Roşia Montană, în formula dictată şi cumpărată de Gold Corporation şi condamnată sever în programul electoral şi în campania electorală” a adăugat Crin Antonescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri