C. Ivan: „Statul paralel” e Dragnea, un om cu o avere pe care nu are cum s-o justifice

Data publicării:
catalin ivan

Europarlamentarul Cătălin Ivan apreciază că liderul PSD, Liviu Dragnea, este exponentul cel mai notoriu al „statului paralel” și că acesta ar fi „un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodată s-o justifice”.

Da, există statul paralel. Numai că statul paralel este însuși Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodată s-o justifice, și care mimează, cu destul talent, grija pentru săraci. În Teleorman și, acum, în Romania, săracii devin tot mai săraci în timp ce afacerile lui Vâlcov și Dragnea prosperă. Cum ar fi ca membrii PSD să decidă să lupte cu adevărat împotriva statului paralel? Unde se va mai ascunde atunci Liviu Dragnea?”, a scris Cătălin Ivan, duminică, într-o postare pe facebook.

El a adăugat că a citit cu tristețe și dezamăgirerezoluția adoptată, vineri, la Băile Herculane, de Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat.

„Liviu Dragnea și cei din jurul său sunt tot mai rupți de realitate. PSD este deturnat cu bună știință de la scopul său real, de partid de stânga, și este târât într-o luptă cu un dușman imaginar, un rău general care vine de undeva, din afară dar și din țară, de la servicii, de la multinaționale, de la bănci, de la ambasade, de oriunde, mai puțin de la conducerea partidului. Membrii de partid trebuie să fie convinși că, deși nu este clar cu cine și pentru ce luptă, miza este uriașă, iar generațiile viitoare le vor fi recunoscătoare, a adăugat el.

Europarlamentarul a mai precizat că statul paralel „chiar există și este ușor de identificat”, iar Liviu Dragnea este „exponentul cel mai notoriu” al acestuia.

„Vorbim de acei câțiva politicieni și funcționari publici, extrem de bogați, lucrători toată viața lor la stat, membri ai unor rețele transpartinice de tip mafiot menite să fure miliarde de euro din banii publici, să treacă după bunul plac proprietăți ale statului în domeniul privat, în proprietatea lor. România a fost sărăcită de multe miliarde de euro în doar câțiva ani de zile. Afacerile lui Liviu Dragnea cu oamenii lui Traian Băsescu fix în anul 2009, când PSD era în lupta electorală directă cu acesta, spune multe despre agenda ascunsă a actualului lider social democrat, consideră Cătălin Ivan.

Citiți și: 
A apărut site-ul statulparalel.ro. Cum este explicată sintagma

Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat a adoptat vineri, la Băile Herculane, o rezoluție prin care a denunțat statul paralel și ilegitim, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice.

„Comitetul Executiv al PSD, întrunit în ședința din 17 noiembrie 2017, a analizat rezultatele obținute în cele 10 luni de guvernare, precum și situația politică actuală. Referitor la stadiul îndeplinirii programului de guvernare, s-a constatat că Guvernul a realizat măsurile aferente perioadei analizate, datele fiind sintetizate într-un document public. Acesta atestă îndeplinirea angajamentelor asumate în campania electorală față de români. În același timp, PSD a analizat situația tensionată prezentă în spațiul public din cauza numeroaselor informații despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituții publice de forță și care indică în mod clar existența unui așa-numit «Stat Paralel și Ilegitim», care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere și corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică, se arată în documentul citit de secretarul general al PSD, Marian Neacșu, la finalul reuniunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri