C.P. Tăriceanu, despre cererea de urmărire penală a lui G. Oprea: „Suntem în vacanță parlamentară”

Data publicării:
tariceanu ALDE Facebook

ACTUALIZARE 15.15: O reacție a avut și Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PNL: „PNL își va menține cutuma de a vota în favoarea cererilor de ridicare a imunității, pentru a da cale liberă investigațiilor justiției”.


„Suntem în vacanță parlamentară. După părerea mea, trebuie în mod normal tratată în timpul sesiunii parlamentare o asemenea solicitare”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Am să fac o consultare cu membrii Biroului Permanent, să văd dacă există disponibilitatea de timp necesară pentru a convova biroul și a avea cvorumul de ședință. După aceeea voi lua hotărârea”, a adăugat el.

Direcția Națională Anticorupție a trimis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială, se arată într-un comunicat de presă al DNA. Este vorba despre deplasările cu coloana oficială, deși potrivit legii miniștrii au dreptul la aceasta doar în situații excepționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri