C. P. Tăriceanu: Președintele „încearcă să denigreze tot ce nu este în zona lui de influență”

Data publicării:
tariceanu captura

Călin Popescu Tăriceanu a explicat de ce Traian Băsescu l-a criticat la întâlnirea de la Cotroceni cu premierul şi ministrul Finanţelor pentru măsurile economice luate în peroada în care a condus Guvernul.

„Președintele am impresia că se găsește nu într-o campanie electorală, ci într-o campanie politică prin care încearcă să denigreze tot ce nu este în zona lui de influență. În 2008... am avut curaj sa spun că o astfel de majorare nu este posibilă, un lucru extrem de nepopular, dar necesar. Ne-am asumat aceste riscuri. Vă aduc aminte ce spuea președintele în acel moment: că este suficient să existe voință politică pentru majorarea salariilor cu 50%”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Şeful statului a prezentat însă o altă viziune.

Eu am văzut un premier la fel de iresponsabil, Tăriceanu, care pentru alegeri a făcut ce a făcut şi a suportat guvernul Boc costul utilizării banilor publici pentru campanie”, a spus Traian Băsescu.

Ieri, la recepţia organizată de Ziua Naţională a Franţei. şeful Guvernului le-a povestit viceguvernatorului BNR Florin Georgescu şi fostului premier Călin Popescu Tăriceanu cum a decurs întâlnirea de la Cotroceni.

Și îi zicea: Am mai făcut un ministru iresponsabil, pentru că mi-a spus să mărim salariile la profesori. Alo! Păi și tu ai mărit, că aveai alegeri”, a povestit Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri