C. P. Tăriceanu: Să se ancheteze cum a fost numit Cabinetul Cioloş după Colectiv

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu - fbb

Numărul doi în stat îi acuză pe preşedinte şi pe şeful Guvernului că pun la cale "un nou proiect post Colectiv". Scopul planului ar fi desemnarea lui Dacian Cioloş, pentru un nou mandat de premier. Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că instalarea guvernului tehnocrat, ca urmare a protestelor după tragedia din Colectiv, ar trebui anchetată.

În faţa primarilor şi prefecţilor care fac parte din ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a spus că preşedintele încearcă să-l menţină la Palatul Victoria pe Dacian Cioloş şi după alegeri.

Călin Popescu Tăriceanu - copreşedintele ALDE: „Preşedintele şi instituţiile de forţă se pregătesc să pună în mişcare un nou plan post Colectiv. Un nou proiect post Colectiv.

Pentru cei dintre dumneavoastră care mai au anumite îndoieli legate de planul Cotrocenilor şi al instituţiilor de forţă, vreau să vi le risipesc eu. Ceea ce se încearcă în acest moment, după cum vedeţi, este forţarea numirii lui Dacian Cioloş ca viitor premier, pentru încă un mandat, cu sprijinul parlamentarilor de la PNL”.

Imediat după drama de la clubul Colectiv în care au murit 64 de oameni, în Bucureşti şi în marile oraşe, zeci de mii de persoane au ieşit în stradă. În urma acestor protesteste, guvernul Ponta a demisionat.

Soluţia găsită de politicieni, ca răspuns la mişcările de stradă a fost numirea unui Cabinet tehnocrat. La aproape un an distanţă, Călin Popescu Tăriceanu cere o anchetă a acelor evenimente.

Călin Popescu Tăriceanu - copreşedintele ALDE: „Care este rezultatul acestei evoluţíi nefericite? România a devenit ostatica unui grup care a preluat puterea într-un mod care va trebui cercetat în viitor de autorităţile judiciare”

Acest lucru ar urma să se întâmple, în viziunea preşedintelui Senatului, după alegerile din 11 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri