C. P. Tăriceanu: Solicitarea DNA în cazul lui Gabriel Oprea a fost trimisă la Comisia juridică

Data publicării:
tariceanu

Reuniunea Biroului permanent al Senatului a permis analizarea scrisorii trimise de Parchet ca urmare a solicitărilor DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale față de Gabriel Oprea. Biroul a aprobat această solicitare, am trimis-o la Comisia juridică. Comisia se întrunește marți, săptămâna viitoare, nu știu când va prezenta comisia avizul”, a spus președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum vor vota senatorii ALDE în privința solicitării DNA, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „După ce comisia va întocmi avizul, atunci ne vom reuni și hotărî un punct de vedere”.

Procurorii au cerut avizul senatorilor pentru urmărirea penală a colegului lor, Gabriel Oprea, fost ministru de interne şi vicepremier în cabinetul Ponta. Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu. Mai exact, procurorii spun că a folosit numai într-un an de 1.600 de ori escorta poliţiei, de multe ori în interes personal, la masă, către casă sau la întâlniri politice. Anchetorii au descoperit că în seara în care a murit agentul Bogdan Gigină, 27 de poliţişti lucrau numai pentru ministrul de Interne, ceea ce înseamnă un sfert din agenţii de serviciu la Rutieră. Mai mult, spun procurorii, Gabriel Oprea i-ar fi oferit ilegal şi procurorului general al României dreptul de a folosi coloana oficială pentru deplasări. Fostul vicepremier se declară nevinovat şi victimă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri