C. P. Tăriceanu: T. Băsescu nu e invitat la aniversarea Senatului, dar sunt invitaţi I. Iliescu şi E. Constantinescu

Data publicării:
tariceanu

Biroul Permanent al Senatului m-a mandatat să fiu eu cel care strabileşte asupra componenţei listei persoanelor invitate şi decizia pe care am anunţat-o cu o săptămână în urmă în acest fel a rămas în continuare valabilă. Deci, nu s-a schimbat nimic”, a afirmat Tăriceanu, întrebat în legătură cu decizia de a nu-l invita pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea Senatului.

El a arătat că la această şedinţă solemnă a Senatului vor fi invitaţi cei doi foşti preşedinţi ai României, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, reprezentantul familiei regale - principesa Margareta, foştii preşedinţi ai Senatului de după 1990, reprezentanţii altor instituţii precum Curtea Constituţională, preşedintele Academiei Române, Biserica Ortodoxă Română, premierul şi membrii Guvernului, potrivit Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu a mai arătat că şedinţa va fi condusă de el, în calitate de preşedinte al Senatului.

Şedinţa aniversară a Senatului va avea loc marţi, iar miercuri va avea loc un concert la Ateneul Român.

Conducerea Senatului a hotărât, luni, că decizia privind invitarea preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului revine exclusiv preşedintelui acestui for legislativ, Călin Popescu Tăriceanu, care, de altfel, a reiterat decizia sa de a nu-l invita pe şeful statului.

Anunţul a fost făcut, la finalul şedinţei Biroului Permanent de luni, de vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD)

„Grupul parlamentar PDL a transmis o scrisoare Biroului Permanent în legătură cu invitarea preşedintelui Traian Băsescu la această sesiune solemnă. La discuţiile care au avut loc pe marginea acestei scrisori, a răspuns domnul preşedinte Tăriceanu, argumentând motivele pentru care domnia sa nu a făcut această invitaţie. Solicitarea grupului PDL s-a supus la vot şi s-a aprobat cu şase voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă" ca în această problemă decizia să aparţină exclusiv preşedintelui Senatului, care, de altfel, a şi semnat toate invitaţiile care au fost înaintate până acum pentru participanţii la această sesiune solemnă”, a spus el.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul să decidă dacă şeful statului poate participa la şedinţa de aniversare a Senatului, însă cererea acestuia nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri