C.Predoiu: Programul de guvernare PSD e SF, e ''Războiul Stelelor"

Data publicării:
catalin predoiu fb

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că programul de guvernare al Partidului Social Democrat 2017 - 2020 seamănă cu "serialul Războiul Stelelor" având în comun faptul că "ambele sunt de domeniul SF".

catalin predoiu fb

"Programul de guvernare PSD 2017 — 2020 și serialul 'Războiul Stelelor' au ceva în comun: ambele sunt de domeniul SF. Diferența este că serialul 'Războiul Stelelor' a costat numai 650 milioane de USD, generând venituri de aproximativ 6,4 miliarde USD, de 10 ori mai mari, în timp ce măsurile cuprinse în programul economic PSD costă 20 miliarde euro generând un deficit de 6,3 miliarde euro (2,8% din PIB)", afirmă Cătălin Predoiu, coordonator al programului de guvernare al PNL, într-un comunicat transmis vineri Agerpres.

El spune că PSD folosește în calculele sale "o dublă șmecherie".

"În primul rând, pretinde că va genera venituri în plus la bugetul de stat în 2020 față de 2016 de aproximativ 6% din PIB, la care adaugă venituri de 3,7% din PIB estimate de Comisia Națională de Prognoză, în afara măsurilor din programul PSD. Rezultă venituri suplimentare la buget de 9,7% din PIB (6% pretins generate de Programul PSD și 3,7% estimate de Comisia de Națională de Prognoză). Ceea ce omite să menționeze programul PSD este existența unor cheltuieli asociate veniturilor estimate de Comisia Națională de Prognoză, pe care programul PSD nu le-a mai pus în calculul de adunare și scădere. Iar dacă luăm în calcul numai veniturile suplimentare la buget pretinse de programul PSD (6% din PIB) și cheltuielile asociate acestora, indicate chiar în cuprinsul programului PSD (estimate la 8% din PIB), rezultă că măsurile planificate de programul PSD generează un deficit de 2,8% din PIB", explică Predoiu.

Liberalul arată, totodată, că atunci când programul PSD menționează măsurile ce generează venituri suplimentare din PIB indică invariabil "prin efecte de multiplicare", fără să explice în ce constau acestea și care este modelul matematic folosit la calcul.

"Cu alte cuvinte, cifre scoase din 'burtă'", declară Predoiu. În opinia sa, programul PSD este "nerealist" și "excelează doar la ambalaj și prezentare".

"Ceea ce este o constantă a PSD: o guvernare care subminează economia, prezentată ca o guvernare care îmbogățește românii, pe hârtie. O dată în plus, se dovedește faptul că, pe lângă organizare și propagandă, minciuna este un element principal de continuitate de la PCR la PSD", mai afirmă Predoiu.

Potrivit liderului liberal, în atenția unei viitoare guvernări ar trebui să se afle patru lucruri principale în următorii doi ani: programul de autostrăzi; ordine și investiții în sănătate și educație; reforma administrației; eliminarea barierelor legale și administrative care blochează dezvoltarea antreprenorilor din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri