C. Predoiu: Victor Ponta și guvernul lui încep să pună focul în pădure

Data publicării:
catalin-predoiu-pnl-facebook

 

 Foto: Facebook 

„Exporturile României în primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro. Prilej pentru turistul din Miami și Caraibe să se laude cu o creștere de 5,9%. Ce „uită” să ne spună Ponta este că importurile au avut o creștere abruptă la 30,3 miliarde de euro. Deficitul balanței comerciale a crescut, așadar, cu 15% față de perioada similară a anului trecut.

Exporturile României în primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro. Prilej pentru turistul din Miami și Caraibe...

Posted by Cătălin Predoiu on Monday, August 10, 2015

Se confirmă îngrijorările: creșterea economică începe să se bazeze pe consum din import. Cu alte cuvinte, Victor Ponta și guvernul lui tocmai încep să pună focul în pădure. În aceste condiții, adoptarea Codului fiscal fără măsuri de acompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectării și reforma administrației), însă dublată de cheltuieli neproductive, duce la un deznodământ binecunoscut, pe care l-am trăit recent, în 2008: deficite bugetare imense și sărăcie”, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

Altă veste bună! Potrivit datelor INS, față de luna mai 2015, #exporturile din luna iunie 2015 au crescut cu 6,3% (total...

Posted by Victor Ponta on Monday, August 10, 2015

Reacția liberalului vine după ce premierul a publicat, luni dimineață, un mesaj în care laudă creșterea exporturilor, raportată de Institutul Național de Statistică. Potrivit INS, pe lângă creșterea exporturilor, a fost înregistrată și o creștere a importurilor, deficitul balanței comerciale (FOB/CIF) în semestrul I 2015 ajungând la 3292,1 milioane euro, mai mare cu 441,1 milioane euro decât cel înregistrat în semestrul I 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri