C. T. Popescu: Aş spune că Cioloş e mai neamţ decât Iohannis

Data publicării:
dacian ciolos klaus iohannis FB

Premierul Cioloş a spus că nu va candida şi nu vrea să îşi încalce cuvântul, a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a comentat inclusiv afirmaţia preşedintelui că premierul ar trebui să îşi manifeste simpatia pentru un partid sau să intre în politică, dacă ar vrea să fie numit după alegeri.

„Este o declaraţie legală, dar profund incorectă, îşi are rădăcinile în perioada comunistă. Klaus Iohannis şi alţi politicieni îl îndeamnă pe Dacian Cioloş să îşi încalce cuvântul.

Cioloş nu vrea să îşi încalce cuvântul, e vorba de o valoare fundamentală - respectarea cuvântului dat. Aşa se ţine o ţară pe picioare, când cei care o conduc îşi respectă promisiunile. Asta a făcut Dacian Cioloş. E corect şi util pentru civilizaţia politică din România, şi pentru nivelul moral al acestei naţii. Poate mai schimbă puţin poporul, poate că modul în care se comportă acest om, dincolo de măsurile pe care le-a luat - sper să schimbe ceva. Chiar dacă pleacă, lasă un gest.

Asta nu înseamnă că nu poate intra în politică după alegeri. Aproape că aş spune că domnul Cioloş e mai neamţ decât domnul Iohannis”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri