C. T. Popescu: De ce râdea ministrul Toader când a prezentat evaluarea procurorilor șefi

Data actualizării: Data publicării:
ctp 1 iunie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat discursul de 45 de minute al ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a criticat activitatea Ministerului Public și a DNA, dar, în urma evaluării pe care a făcut-o, a decis că nu se impune în acest moment declanșarea procedurii de revocare a șefilor celor două parchete, Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi.

Știți care a fost întrebarea pe care mi-am pus-o ascultându-l pe dl ministru Tudorel? De ce râdea? Toate ca toate, discutăm: Constituție, Guvern, violare de domițil, pentru că am încercat să închid într-o formulă discursul d-lui ministru: curat violare de domițil, dar lăsați-l! Noi așteptam cu sufletul la gură, făceam 13-14, dar asta e nimic față de ce-o fi simțit dl Dragnea vreme de 40 de minute în care stimabilul nu venea la cestiune”, a spus jurnalistul.

De ce râdea, însă? Dl acesta își dorea demult un rol cum a avut. Ce bine se simțea din postura aia. În timp ce vorbea, se plăcea foarte mult pe sine, aproape era fascinat de propriul glas, de propria prestație: vorbesc acum eu, Tudorel Toader, am spus „Constituția”, „separația”. Și în momentul acela avea mici orgasme care-i declanșau râsul ăla interior. Era un râs de uz propriu, nici pe ăla nu voia să-l ofere cuiva. A fost încântat de sine și de soluția oferită. După ce a terminat, aștepta ca lumea să izbucnească în aplauze. De fapt, dânsul a dorit să-și demonstreze talentele excepționale în politică pe care crede că le are”, a continuat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu s-a referit și la sintagma „nu e oportună” revocarea procurorilor șefi: Acest domn, fost judecător CCR, mare profesor, rector, jurist a folosit o propoziție care contrazice definiția justiției. A dorit să spună: acum îi las că așa vreau eu și o să-i iau când vreau eu. N-are legătură cu legea, justiția, e bunul meu plac.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri