C. T. Popescu, despre „întâlnirea importantă” a președintelui: Putea fi doar o persoană

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis getty
Foto: Guliver / GettyImages

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în această seară, la Digi24, „întâlnirea foarte importantă” care l-a făcut pe președintele Klaus Iohannis să întârzie aproape o oră la dezbaterea cu oamenii de afaceri și antreprenorii din diaspora. Putea fi vorba de o singură persoană, spune jurnalistul.

Va să zică șeful statului este așteptat, potrivit agendei care se stabilește cu multă vreme înainte – orice șef de stat are orice zi parcelată de multă vreme – dl Iohannis întârzie 49 de minute la întâlnirea cu oamenii de afaceri din diaspora, o întâlnire importantă, și spune că s-a ivit o întâlnire foarte importantă”, rezumă Cristian Tudor Popescu știrea dimineții.

Haideți să raționăm puțin: ce persoană din această țară – că dacă ar fi cineva din exterior vorbea la telefon, mai degrabă, dl. Iohannis nu a spus că a avut o convorbire telefonică importantă, a ținut să precizeze că a fost o întîlnire, va să zică fizic. Ce persoană din această țară ar putea să dea peste cap, să aibă intrare la șeful statului la 10 dimineața, fără nicio programare, și să nu știm despre cine este vorba? Dacă intra la Cotroceni o persoană cu alai, o persoană importantă, șef de serviciu secret, ambasadorul SUA – nu, că ambasadorul Klemm era unde trebuia să fie dl. Iohannis – și de ce spune că este secretă? De ce nu ne spune cu cine s-a întâlnit, ce poate fi?”, spune Cristian Tudor Popescu.

Eu am o singură interpretare aici, mergând pe considerente logice. Dacă facem o limitare, cu metoda simplex, a ceea ce am spus, rămâne o singură persoană, doamna Carmen Iohannis, pentru mine. E singura care putea să aibă ceva de comunicat prin viu grai d-lui președinte. Mai ales că dl Iohannis a și zâmbit cînd l-au întrebat gazetarii. Dacă se întîlnea cu emisarul lui Putin, de pildă, sau cu al lui Trump, cred că nu zâmbea când anunța asta”, spune Cristian Tudor Popescu.

Și în general, ce întâlnire este asta? Să-i spună ce? Și în ce regim de urgență, se întâmpla ceva astăzi și trebuia stabilit ce să facă în continuare? Sau poate, dacă a fost dna Carmen Iohannis, cum încerc să fac ipoteza, i-a spus să nu mai facă ceva, poate: ai grijă, Klaus, vezi că te-ai dus cam departe, mai coboară puțin diapazonul”, adaugă jurnalistul.

Preşedintele Klaus Iohannis a întârziat aproape o oră la întâlnirea programată cu oamenii de afaceri şi antreprenorii din diaspora.

S-a ivit o întâlnire pe care am considerat-o foarte importantă”, le-a spus președintele jurnaliștilor.

Întrebat dacă întâlnirea pe care a avut-o afectează România pe plan extern, președintele a precizat că „deocamdată nu apar implicații în plan extern”.

Președintele adăugat că toate întâlnirile pe care le are sunt importante pentru deciziile pe care le ia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri