C. T. Popescu, despre moțiunea de cenzură: „E o victorie care nu-i prevestește nişte vremuri foarte bune domnului Ponta”

Data publicării:
parlament crop-1

Nu e o victorie, sau e o victorie à la Pirus, care nu-i prevestește nişte vremuri foarte bune domnului Ponta. A câştigat acum rămânând în funcție pentru că PSD nu are soluție de înlocuire a lui Ponta și el e conştient că altfel ar fi fost înlocuit”, a spus jurnalistul.

O moţiune de cenzură nu poate să treacă în țara noastră decât dacă se îndeplinesc două condiţii: mai întâi trebuie să existe niște proteste de stradă, trebuie să existe o schimbare în atitudinea populară, un curent împotriva puterii, şi, doi, anul respectiv trebuie să fie an electoral”, a adăugat el.

Cristian Tudor Popescu a spus că aceste condiții au fost îndeplinite în anul 2012 în cazul moțiunii împotriva Guvernului Ungureanu, chiar dacă puțini își mai amintesc care a fost tema acelei moțiuni.

Subiectul putea să fie și apărarea viermilor de mătase, nu are nicio importanță. Important e să fie îndeplinite cele două condiții, care au legătură cu un singur lucru: cu teama care poate să apară la parlamentari de la putere, că nu vor mai avea scaun în viitoarea legislatură. În cazul moțiunii de față, oricare ar fi fost subiectul, ea nu ar fi trecut”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, faptul că parlamentarilor Puterii li s-a cerut să fie prezenți în sală, dar să nu voteze, arată că „Victor nu e victorios”.

„Nu a fost sigur. În noiembrie, înainte de turul al doilea, era pe cai mari, schița planuri de perspectivă, ce posturi dă cui, nu mai avea nicio îndoială că va câștiga. Acum e îngrijorat şi de aceea a dat acel ordin de zi pe unitate ca parlamentarii să nu voteze pentru că s-ar putea să nu se ştie. Moţiunea era respinsă şi dacă votau parlamentarii PSD. Condiţiile pentru trecerea în tabăra opusă încă nu sunt coapte”, a adăugat jurnalistul.

În ceea ce privește motivul pentru care PNL a depus această moțiune, Cristian Tudor Popescu spune: „A fost un prilej de a o asculta pe Alina Gorghiu. Aşa se justifică, prin acest prilej, pentru ca întreaga ţară s-o asculte pe Gorghiu”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri