C. T. Popescu, despre operațiile politicienilor în străinătate: Nu e păcat de organismul ăsta întreținut să-l îngroape în pământul bălegos al României, cu toți mocofanii la grămadă?

Data publicării:
ctp gura deschisa

Operația lui Victor Ponta are și ea sensul ei, în raport cu noi, cetățenii obișnuiți, mocofanii României. De fapt, ia să ne gândim puțin: e vorba de același lucru, în esență, operația lui Ponta și pensiile speciale... E vorba de persoane mai egale decât altele, un concept vechi, îl știm de vreo 70 de ani, care continuă să funcționeze. În cazul parlamentarilor, e foarte limpede. (...)”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Jurnalistul a interpretat în notă ironică obiceiul politicienilor români de a se trata în străinătate:

Totuși, oamenii ăștia care se tratează, își pun stenturi, pe afară, își repară picioarele, șalele, dl Băsescu, dl Tăriceanu, dl Ponta, fac niște eforturi ca să-și întrețină organismul de-a lungul vieții (...) Și după ce vor înceta din viață (...) nu e păcat de organismul ăsta întreținut la Viena, la Stanbul, la Paris, să-l îngroape în pământul bălegos al României, laolaltă cu toți mocofanii, la grămadă, aici? Aș vrea să știu dacă și-a angajat careva vreun cavou la Viena, în Cimitirul Central, la Paris, în cimitirul Pere Lachaise...e altceva, nu? Mi s-ar părea de bun-simț”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Editorialistul a dat și motivul pentru care Victor Ponta a fost însoțit în Turcia de un medic român:

Ponta s-a dus în Turcia pentru că, așa cum Călin Popescu Tăriceanu s-a dus cotonog la Paris și-a venit cangur – tot problema asta o avea -, așa cum Traian Băsescu s-a dus să-și rezolve șalele la Viena, tot așa consideră și dl Ponta: băi, sunt prim-ministru, domnule, cum să mă operez eu în România?! Face toate declarațiile astea: am toată încrederea în medicii români, dar se duce la turci - unde sunt într-adevăr medici și spitale foarte bune - și ia cu el de paravan (...) pe acest medic român, ca să stea pe la uși, pe holuri! Omul nu a avut acces la nimic, cum e și firesc acolo, îi trebuiau aprobări speciale, n-a intrat nicăieri, n-a participat în niciun fel la protocolul operator. De ce a fost adus acolo de dl Ponta? Ca să dea senzația în țară a încrederii în medicii români! Domnule, s-a dus la Stanbul, dar a fost cu medicul român după el, care a coordonat, s-a consultat, a supervizat....Nici pe departe! N-au stat de vorbă turcii nici o secundă!”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El vede astfel și o explicație mult mai simplă pentru deplasarea controversată a premierului la Baku:

Cred că avem și explicația vizitei la Baku – a aranjat cu Erdogan! S-a dus la Baku, Erdogan a declarat de ochii lumii: uite, n-avem niciun reprezentant al Uniunii Europene pe aici – adică nu-l cunosc pe Victoraș – și-n spate au aranjat, s-a dus: Bașcan, n-aveți o chestie? Ba da, zice, am! Și chiar are, că are pe-acolo un spital al lu' nevastă-sa, al unui coleg de-al lui...hai ca te-aranjez eu!”, a comentat, tot în cheie ironică, Cristian Tudor Popescu.

De fapt, spune jurnalistul, explicația este foarte simplă: Victor Ponta a mers la Baku crezând că mai câștigă ceva popularitate.

Context

Premierul Victor Ponta a confirmat, marți, pe Facebook: s-a operat la genunchi, într-o clinică din străinătate. Nu pentru că n-ar avea încredere în medicii români, spune el, ci pentru că acolo poate avea parte de linişte şi odihnă. Chiar dacă prim-ministrul nu a divulgat locul în care se află, România Liberă scrie că ar fi internat la o clinică din Turcia, care aparţine familiei preşedintelui Erdogan. După operaţie, urmează o perioadă de recuperare. Premierul are nevoie de cel puţin trei săptămâni de repaus, spune specialistul român care l-a însoţit.

Mulţumesc tuturor celor care în aceste zile au avut un gând bun pentru mine - operația a fost mult mai complicată decât se anticipa, dar sunt convins că până în decembrie voi putea face sport din nou. Vreau să-i asigur și pe cei care "se bucură" de necazul meu că mă voi întoarce mai sănătos și mai puternic”, a scris premierul pe Facebook.

Premierul a primit şi o vizită la clinica în care este internat. România Liberă mai scrie că Liviu Dragnea a fost să-l vadă. Victor Ponta susţine s-a operat în străinătate pentru a avea parte de mai multă linişte, nicidecum pentru că n-ar avea încredere în medicii români. De altfel, premierul i-a mulţumit medicului ortoped Ionuţ Codorean, care l-a însoţit. Medicul român a declarat că premierul îşi mişcă deja piciorul, dar că are nevoie de cel puţin trei săptămâni de repaus, după operaţie. Întrebat dacă premierul va putea merge la şedinţele de guvern, medicul a declarat că ar fi indicat să lipsească.

Eu i-am recomandat să nu. Nu poate, pentru că el trebuie să stea tot timpul cu piciorul sus, trebuie să stea cu piciorul mai sus decât nivelul inimii, ca să nu-i vină mult sânge în picior, ca să nu se umfle, apar dureri şi pot apărea complicaţii”, a explicat doctorul Codorean pentru gandul.info.

Premierul Victor Ponta şi-a delegat atribuţiile vicepremierului Gabriel Oprea până vineri, 19 iunie, dar în funcţie de cum decurge recuperarea această delegare ar putea fi extinsă câteva zile.

Cât despre şedinţa de guvern, ce are loc în mod normal miercurea, la ora 12, în această săptămână a fost amânată. Va fi reprogramată săptămâna viitoare sau când se va întoarce premierul în ţară, la serviciu, la Palatul Victoria.

Din punct de vedere legal, Guvernul nu este obligat să se reunească în fiecare săptămână.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri