C. T. Popescu: Domnul premier Cioloș nu face greșeli, face tâmpenii

Data publicării:
cristian tudor popescu la digi24 septembrie 2015-2

Ceea ce a făcut dânsul (Dacian Cioloș, n.r.) nu sunt poticneli, nu sunt nici greșeli. Sunt tâmpenii. Cum poți vorbi de o greșeală când domnul prim-ministru anunță, înțepenindu-mă în scaun, că n-a cunsocut CV-ul domnului Baciu de la Sănătate? Cum adică să nu cunoști CV-ul? Păi, cum l-a adus pe domnul Baciu acolo, pe ce bază, dacă nu i-a cunoscut CV-ul?”, a insistat Cristian Tudor Popescu.

Și, apoi, faptul că l-a înlăturat, l-a retras pe domnul Baciu...pentru ce? 1: pentru niște fotografii care nici măcar nu erau indecente. Erau niște fotografii standard de modeling, nu erau fotografii obscene. Și 2: a spus domnul Cioloș că nu are studiile de medicină terminate, constata acum domnul Cioloș. Deci după ce îl numești, după ce nu îi cunoști CV-ul, constați că nu are studiile de medicină terminate, e doar rezident. Asta este logica domnului Cioloș la finalul operațiunii Baciu”, a conchis jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a remarca că, în cazul Cristinei Guseth, situația a stat cu totul diferit. „Dar în operațiunea Guseth (Cristina Guseth, propusă inițial pentru portofoliul Justiției, n.r), ce logică utilizează domnul Cioloș? O numește pe doamna Guseth ministrul al Justiției fără ca dânsa să fi început vreodată studii juridice. Deci cum judecă domnul inginer-premier Cioloș? Pe domnul de la Sănătate îl înlăturăm pentru că e rezident și n-are studiile de specialitate terminate, pe doamna o numim pentru că nu le-a început niciodată. Dacă aveam o explicație rațională, atunci nu le numeam tâmpenii”, a explicat C. T. Popescu.

Mărirea salariilor bugetarilor să nu se facă fără evaluare

În opinia lui Cristian Tudor Popescu Dacian Cioloş nu ar trebui să accepte mărirea cu 10% a salariilor bugetarilor decât după o evaluare cu experţi europeni.

Să nu accepte mărirea cu 10% a salariilor bugetarilor, nu se poate să vrei să treci prin sită toată administraţia, aşa cum a declarat. Cum să începi, mărind salariile tuturor leneşilor, din spatele birourilor şi apoi să îi reformezi? El poate spune: mărim salariile, dar nu tuturor, şi numai după ce reevaluăm cu experţi europeni, de la Bruxelles, nu cu români. Aştept să se sinucidă politic şi să se salveze şi să ne salveze şi pe noi din punct de vedere uman. Adică, hai să se comporte ca un om, nu ca un politician. La noi, politician e un om care minte şi nu plăteşte pentru greşelile pe care le face, mă bucur că populaţia nu şi-a pierdut tot capitalul de încredere în domnul Cioloş, dar îl creditează în continuare. Domnul Cioloş plăteşte deja prin erodarea capitalului său de imagine mult mai devreme”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri