C. T. Popescu, după votul din PSD: În această seară Victor Ponta a fost exclus din partid

Data publicării:
ctp 706

Scorul acesta zdrobitor înseamnă mai mult, înseamnă de fapt că în această seară dl Ponta a fost exclus din PSD și în același timp s-a autoexclus, a acceptat această excludere plecând și nevotând. Acest gest a fost calificat printre dinți de dl Dragnea, nu știu dacă ați prins aceasta, a fost sotto voce spusă această replică de Dragnea, a spus 'Victor a procedat rabinic'. A folosit cuvântul 'rabinic' dl Dragnea cu privire la dispariția în peisaj de la vot a premierului. Asta, raportat cu ce spunea dl Dragnea - 'sper ca dl Ponta să mă voteze pe mine, așa cum l-am votat și eu întotdeauna'. Și în acel 'rabinic' se ascunde ceva deloc vesel pentru dl Ponta în continuare”, a spus jurnalistul.

El a comentat și reacțiile celor doi candidați, Liviu Dragnea și Rovana Plumb, după ce a fost anunțat rezultatul votului.
Liviu Dragnea „nu jubila. Nu e stilul lui, nu cred că se potrivește acest verb. Foarte rar îți dai seama de ce gândește în momentul respectiv. Zâmbetele lui sunt de natură iliesciană, adică sunt la fel de mecanice și de goale ca ale d-lui Iliescu, care l-a votat pe dl Dragnea și a și explicat de ce”, spune Cristian Tudor Popescu.

„Pe mine m-a fascinat, din tot ce am văzut în seara asta, m-a fascinat acea luare în stăpânire a brațului stâng al d-lui Dragnea de către Rovana Plumb (...) Cu atâta gingășie i-a luat... e o secvență minunată, am mai văzut un asemenea joc de mâini doar la Nicolae și Elena Ceaușescu, când el îi punea mâna pe braț, o bătea ușor: lasă-i, nu te mai osteni, e clar ce se întâmplă, nu îi vezi cum sunt înțeleși? Gest Shakespeare-ian, al lui Ceaușescu către Elena. Iar acum am văzut-o pe această doamnă cum a realizat un vidaj interior senzațional, într-un timp record. Și acum se mai practică, vă amintiți cum se dădea mâna cu tovarășul prim, cum, când cineva care dorea să își arate supușenia și prețuirea nesfârșită pentru tovarăș, cum se năpustea cu ambele mâini către mâna tovarășului, întotdeauna cu ambele mâini, și i-o scutura cu entuziasm, uneori aproape să i-o smulgă din umăr”, a mai spus jurnalistul.

„În seara asta, ce a făcut dl Dragnea, președinte interimar, care ar fi trebuit să înceapă, ca obiective, cu organizarea alegerilor, a congresului din noiembrie or, dl Dragnea cu ce a început? Cu un plan de acțiune urgent în teritoriu ca să stabilizăm partidul, să redăm încrederea membrilor, a precizat cine va fi cu el în echipa de conducere și prima mișcare foarte logică, Rovana Plumb, pe care și-a adjudecat-o - firește că Rovana a venit deschisă ca o floare -, dl Zgonea, dl Oprișan. Deci, spunând aceste nume, de fapt l-a exclus pe dl Ponta din partid”, a adăugat Cristian Tudor Popescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri