C.T. Popescu: „Ministruța Harvard” are veleități de romancieră. Argumentele ei au fost de tipul comunismului biruitor

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea

E un film. Am văzut un film astă-seară și în calitate de cinefil, mi-a trezit o amintire, o secvență din Caligula, cu Malcolm McDowell și Peter O'Toole. Şi e acolo un moment în care Caligula o abuzează temeinic pe o tânără mireasă şi mirele vine revoltat să protesteze, iar Caligula ştiţi ce face? Caligula îl abuzează şi pe el. Nu mai spun ce face la sfârşit, că îi pune şi o viorea într-un orificiu mirelui. Nu pot să am altă comparaţie, n-am văzut așa ceva, e o floare a absurdului, a nonsensului prezența acestor două persoane la Cotroceni, cum rar am văzut în viața mea de ziarist. E lungă”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Dacă domnul Ponta și ministruța Harvard, dacă dl. Ponta - că săraca fata aia e adusă acolo de mână - , dacă avea argumente pregătite, cu cifre, cu procente, argumente economice, științifice, care automat erau presupuse de prezența ministrului de Finanțe, că de aia vii cu ministrul de Finanțe acolo și nu vii singur ca premier, pentru ca ministrul de Finanțe să turuie din dreapta ta argumente de acest soi, dacă aveai așa ceva, veneai la Cotroceni și îl zdrobeai pe Traian Băsescu, arătând cât de pricinos este, cum nu vrea să promulge acest proiect minunat și îi prezentai argumentele. Dacă, însă, nu ai niciun argument - și ce-am auzit în seara aceasta... - deci dna ministru e o romancieră, dom'le, mi-a adus aminte de romanele utopice de la începutul secolului XX, utopiile fabiene: o să crească, o să se albească economia neagră, o să investească mai mult actorii economici, investitorii...De unde știe ea? (...) Niște factori așa volatili îi da ca siguri, ca argumente. Argumentele dnei ministru au fost de tipul comunismului biruitor. Acolo, argumentele au tipul viitorului. Cum rezolvăm situația? Prin faptul că în viitor vom avea cu toții de mâncare pentru că suntem în comunism”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

În opinia jurnalistului, Traian Băsescu a avut o misiune extrem de simplă. „Pentru cât e el de versat, a fost foarte simplu să-i facă de râs ca în bancul ăla cu vaca dusă la târg: De ce-ai adus-o, dom'le? Ca s-o fac de râs, dom'le”.

Cristian Tudor Popescu spune că Traian Băsescu nu a fost, de această dată, bădăran. „A fost sarcastic, a fost caustic, dar nu bădăran, niciun moment”, a spus jurnalistul

Arătau oamenii ăștia ca Tanța și Costel, conu' Leonida și coana Efimița, Iri și Moni, Nicolae și Elena Ceaușescu, mai lipsea ca Ponta să o bată pe mână pe ministruță, să-i spună: lasă, lasă... Lasă-l, lasă-l să moară prost, nu-i nimic, noi ne vedem de ale noastre”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

În opinia jurnalistului, Victor Ponta este cel care pierde dintr-o asemenea „scenetă” plină de umor involuntar. Jurnalistul mai spune că Traian Băsescu i-a aplicat premierului metoda pe care i-a aplicat-o și lui Mircea Geoană în confruntarea electorală din 2009, punându-l în postura de a se da de gol că nu cunoaște termeni pe care președintele a dat impresia că îi stăpânește. „MTO, Ponta nu știe ce e ăla MTO. Nici eu nu știu, m-am uitat și eu după aceea și înseamnă... asigurarea unui obiectiv pe termen mediu al unui buget, ești obligat de UE să ai la buget un MTO”.

Un singur politician a mai realizat efectul acesta, spune Cristian Tudor Popescu: Stolojan, căruia atunci când i s-a cerut să spună prima strofă din „Deșteaptă-te, române”, a zis: Nu comentez! „Așa si aici. Îl întreabă de MTO, Ponta se uită în sus, în jos, în stânga, la ministrul său de Finanțe, care putea să aibă prezența de spirit să intre în discuție atunci și să deconspire ce înseamnă MTO. Acolo a fost un moment absolut emblematic pentru Ponta”, a conchis jurnalistul Cristian Tudor Popescu într-o intervenție telefonică la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri