C. T. Popescu: „PSD e urmașul bisericii atee numite PCR. Nicolae Ceaușescu l-ar fi lăudat pe acest tânăr de perspectivă, Victor Ponta”

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-2

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, joi, excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova. 

„Deciziile sunt în spiritul și în natura acestui partid. Am mai văzut astfel de momente în istoria PSD-ului, indiferent ce denumire a avut de-a lungul celor 25 de ani”, a spus Cristian Tudor Popescu.

PSD are un punct comun cu Biserica. Nu e reformabil, așa cum nici Biserica nu s-a reformat cu adevărat niciodată de-a lungul secolelor. Când s-a aflat în fața unei situații de tensiune, reacția a fost fie Mare Schismă, fie scindări, curente desprinse, excomunicări, excluderi, dar niciodată Biserica nu s-a reformat. Așa și PSD, care e urmașul bisericii atee numite PCR”, a adăugat jurnalistul.

„Indiferent că a venit că a venit Iliescu în locul lui Ceaușescu, Năstase în locul lui Iliescu, Geoană în locul lui Năstase, Ponta în locul lui Geoană, în PSD nu s-a schimbat nimic în nucleul ideologic dur al partidului. Așa cum Biserica continuă să existe nereformată pe baza resortului fundamemtal al fricii de moarte a oamenilor, la fel PSD continuă să existe nereformat de 25 de ani, pe baza resortului cultivat cu grijă, fundamental, al fricii oamenilor de a-și câștiga viața pe cont propriu. Din asta trăiește PSD”, a explicat Cristian Tudor Popescu. .

Acesta a mai spus că nu vede pe nimeni în PSD capabil de o reformare reală a partidului.

„Observația lui Ioan Rus că Victor Ponta a fost asociat cu comunismul e corectă, pentru că comportamentul tânărului ponta față de transfugii din diaspora și, în același timp, suta de lei dată în plus românilor din țară, dacă ne gândim bine, ar fi fost deosebit de apreciate de Nicolae Ceaușescu. Nicolae Ceaușescu l-ar fi lăudat pe acest tânăr de perspectivă, Victor Ponta”, a apreciat Cristian Tudor Popescu.

În opinia jurnalistului, „trebuia să plece această conducere a partidului”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri