C.T. Popescu: Sentința primită de Liviu Dragnea e „o dojană”

Data publicării:
dragnea digi

Despre anunțul lui Liviu Dragnea că demisionează din Guvern și din funcția de președinte executiv al PSD, Cristian Tudor Popescu a spus: Important e că, dacă ne gândim puțin, Liviu Dragnea e prima persoană din PSD care își dă demisia fără să i-o ceară tovarășii de partid. Ar putea rămâne liniștit în funcție, fiind eroizat, ca un sacrificat pe altarul luptei antibăsiste, fără nicio problemă. Dl. Ponta nu i-ar cere demisia și nu văd pe nimeni în partid să facă asta. Ar putea rămâne în funcție, pentru că această sentință e o dojană. Aici are dreptate dl. Ponta, e simbolică, o tragere de urechi, un an cu suspendare”.

Faptul că dl. Dragnea spune că respectă atât hotărârea justiției, cât și statutul votat al PSD și își dă demisia creează un precedent periculos, dar nu pentru democraţie, ci pentru lipsa de democrație din PSD. De-acum înainte, orice demnitar PSD se va găsi într-o situație asemănătoare, va avea exemplul dlui Dragnea şi i se poate pune în faţă din toate părţile acest exemplu”, a mai spus jurnalistul.

În opinia sa, „extragerea lui Liviu Dragnea din toate funcțiile din partid poate crea foarte mari probleme partidului și lui Victor Ponta. A-l extrage de acolo pe Liviu Dragnea lasă acolo un vid de putere pe care nu văd cine l-ar putea umple. E vorba chiar de funcționarea partidului în vederea alegerilor locale și parlamentare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri