C.T.Popescu: Şi vrabia cade de pe creangă când vorbeşte Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a descris drept plictisitor discursul preşedintelui Klaus Iohannis: „Nu numai elevii, şi vrabia poate să cadă de pe creangă în curtea şcolii în momentul în care dânsul vorbeşte”.

„Nu am nicio surpriză în discursul său. E bun la sanatoriu de boli nervoase, că îi linişteşte pe oameni. Emisia sonoră poate să fie o badijonare la creier”, a glumit jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a vorbit şi despre jocul politic care stă în spatele afirmaţiei preşedintelui legată de viitorul guvern politic, după alegeri:

„La balamuc, îi lasă prin curte o vreme pe pacienţi şi vin băieţii în halate albe şi spun: gata, ajunge, gata cu joaca, aţi fost Napoleon, Hitler, acum gata, la salon! Cam asta a spus domnul Iohannis.

A trecut un an, s-a uitat cine şi cum a murit. Nicio secundă Iohannis nu a vrut să lupte împotriva sistemului. A vrut să se integreze şi să-l folosească. Ce anunţă? Că vine un guvern politic? După părerea mea, e ce bănuiam de mult, o nouă soluţie imorală.

E destul de clar. Situaţie dintre PSD şi PNL este comparabilă cu ceea ce în ciclism este surplace. Când intri pe ultima sută de metri este dezavantajat cel care vine în faţă, cel din spate beneficiază de despicarea aerului de către cel din faţă, câştigă şi vine în faţă. E bine să ataci ultima porţiune din spate. Asta văd acum: stau amândoi pe loc şi PSD şi PNL să vadă cine o ia înainte pentru a fi dezavantajat în negocierea care oricum va avea loc. Niciun partid nu poate câştiga decisiv”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri