C. T. Popescu: Traian Băsescu denigrează organele judiciare din România de când i-a fost arestată doamna Udrea

Data publicării:
traian basescu saluta la revedere foto facebook elena udrea 21 08 2015

„Am cerut Parchetului General, în cazul în care se va decide redeschiderea dosarului, să mă audieze foarte rapid, pentru că a trena în spaţiul public o astfel de suspiciune e defavorabil, inclusiv pentru România, să presupui că un şef de stat şi-a însuşit din banii alocaţi unei operaţiuni în afara teritoriului naţional, e inadmisibil. Nu este neapărat o palmă pe obrazul justiţiei, ci pe obrazul Parchetului, care poate să creadă într-o delaţiune făcută în noiembrie 2009, când era vorba de campania electorală”, a declarat, miercuri, Traian Băsescu, după ce a fost audiat la Judecătoria Sectorului 5.

Declarațiile fostului șef al statului au fost taxate, în „Jurnalul de Seară”, de Cristian Tudor Popescu.

„În primul rând, domnul Băsescu nu ar fi trebuit să rostească cuvântul palmă dată pe obraz, pentru că vorbește de funie în casa spânzuratului, dacă tot s-a referit la anul 2009. Sunt două aspecte aici de discutat: ce spune domnul Băsescu și ce face Parchetul General. Domnul Băsescu mai folosește încă o dată un prilej de a denigra organele judiciare din România. Este o operațiune sistematică pe care acest domn o întreprinde de când i-a fost arestată doamna Udrea. O face aberant de data asta, spunând că faptul că un fost președinte și un general american să fie suspectați de furt de bani e o palmă pe obrazul României. De când foștii șefi de stat și generalii americani sunt exceptați de la acuzația de furt de bani? Așa ceva în țările civilizate nu impresionează pe nimeni. S-au văzut destui foști șefi de stat anchetați, foști premieri au făcut și pușcărie. Niște generali americani tocmai au distrus un spital în Afganistan și au omorât niște oameni nevinovați. Generalii americani sunt deasupra legii?”, a spus C. T. Popescu.

„Dacă e vorba de rușine și de o palmă pe obrazul României, să ne amintim de declarațiile domnului Băsescu cu privire la pericolul islamizării României, precum și soluția alimentării cu arme a criminalului genocidar Bashar al-Assad de către UE și NATO, soluție care aparține tot acestui domn. Astea sunt palme pe obrazul României, declarațiile făcute de un om care a fost președinte zece ani”, a adăugat jurnalistul.

Pe de altă parte, acesta a apreciat că redeschiderea dosarului răpirii jurnaliștilor nu se poate face doar în baza unei plângeri penale a lui Corneliu Vadim Tudor.

„Am văzut și eu pe ce se bazează această cerere de redeschidere a dosarului penal. Se bazează pe o plângere penală a lui Corneliu Vadim Tudor, care, la rândul ei, se bazează pe ce a scris un anume Nastasiu, fost procuror DIICOT, actualmente un cetățean, care a scris lucrurile astea într-o carte, că e vorba de milioane de euro care au fost date și că și-au luat partea din ele Traian Băsescu și Vasile Blaga. Cum poți să îți bazezi o acțiune de natură judiciară, redeschiderea unui dosar, pe așa ceva? Păi, dacă despre mine sau dumneavoastră un cetățean scrie într-o carte ce vrea el, ăsta e motiv? Și nici măcar acest Nastasiu nu a facut reclamația, ci Corneliu Vadim Tudor. Nu va avea nicio urmare această încercare a Parchetului General și îi va oferi posibilitatea lui Traian Băsescu să se victimizeze în raport cu alte probleme și alte dosare mult mai serioase”, a spus Cristian Tudor Popescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri