Calculele PSD pentru moţiunea de cenzură

Data publicării:
liviu dragnea fb-1

După ce l-a ameninţat de două ori cu moţiune de cenzură pe premierul Dacian Cioloş, Liviu Dragnea a sugerat că s-ar mulţumi şi cu o remaniere. Cu alte cuvinte, să fie schimbaţi câţiva dintre miniştri de a căror activitate nu este deloc mulţumit. Pe de altă parte subiectul moţiunii de cenzură rămâne unul actual în PSD. Vicepreşedintele Ecaterina Andronescu a declarat că, marţi, când va avea loc şedinţa Biroului Permanent, subiectul va fi luat în discuţie.

Social-democraţii l-au criticat public pe premier când a fost invitat în Senat să dea explicaţii despre acţiunile ANAF la grupul Intact.

Cel mai proaspăt motiv de nemulţumire pentru liderili PSD este schimbarea recentă a nouă prefecţi, prin hotărâre de guvern.

Social-democraţii îi au alături, fără rezerve, pe senatorii şi deputaţii ALDE, fericiţi să voteze orice demers împotriva guvernului.

Parlamentarii UNPR sunt ceva mai reticenţi, dar nu zic un NU categoric unei moţiuni de cenzură. Nu au discutat însă problema în conducerea centrală.

Dacă PSD, ALDE şi UNPR ar funcţiona ca o alianţă în demersul de demitere a guvernului, Dacian Cioloş ar avea o problemă serioasă.

În Camera Deputaţilor, social-democraţii au 137 de parlamentari. UNPR 42, iar ALDE 24. La Senat, PSD stă cel mai bine, 60 de parlamentari. În timp ce UNPR are 21, iar ALDE are 14.

Cele trei partide au 298 de parlamentari, deci 298 de voturi. Iar majoritatea necesară pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură este de doar 273 de senatori şi deputaţi.

La începutul lunii, PSD, ALDE şi UNPR au semnat protocoale de colaborare atât la locale, cât şi la parlamentare.

Înţelegerea i-a apropiat din nou pe liderii fostei coaliţii din vremea mandatului de premeier al lui Victor Ponta, după răcirea ce a urmată plecării sale de la Palatul Victoria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri