Călin Popescu Tăriceanu critică activitatea DNA

Data publicării:
tariceanu critica dna

Asistăm la un asalt asupra valorilor fundamentale ale instituţiilor democratice. Libertatea individuală este, din nou, desconsiderată, vedem oameni care sunt bănuiţi că ar cădea sub incidenţa legii, dar libertatea lor pare, în ochii altora, să nu valoreze prea mult. Prezumpţia de nevinovăţie a dispărut, sunt şocat când unii procurori vorbesc cu nonşalanţă de plan de arestări. Unde suntem?”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Nu este prima declarație ieșită din comun a președintelui Senatului. Călin Popescu Tăriceanu a declarat în cadrul seminarului „Organizarea alegerilor în străinătate, experienţa franceză” că românii din diaspora „sunt capabili să își vândă votul pe un mic și o bere”.

Afirmația a fost taxată dur de fostul președinte Traian Băsescu. El a spus că președintele Senatului este un „liberal roșu” și că „nu ştie nimic despre cele 5,2 milioane de români trăitori în afara frontierelor care n-au plecat la muncă de bine ce le era”.

Săptămâna trecută, la Digi24, șefa DNA a vorbit despre activitatea procurorilor din instituția pe care o conduce.

„Nu cred că există nimeni în România care în acest moment să audă un procuror 'Sunt prea multe arestări, hai să nu mai facem dosare, hai să-i lăsăm să fure'. Nu veți auzi asta de la nimeni din DNA. Și sunt convinsă că toți colegii care lucrează în DNA doresc să facă cât mai multe dosare”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri