Călin Popescu Tăriceanu, la Digi24: Șefele DNA și ÎCCJ nu mai au autoritate morală, justiția se decredibilizează

Data publicării:
icon tariceanu

Nu mai ai autoritatea morală să asiguri credibilitatea instituției, prezența acestor doamne are un efect de decredibilizare a justiției. Când președintele Înaltei Curți se folosește de instrumentele de putere pentru a pune în cătușe un om care stă șase luni în privare de libertate, aceste lucruri trebuie privite cu mare seriozitate”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Acest caz este un semnal grav de alarmă. Suntem martorii unui incredibil abuz de putere, care pune sub semnul întrebării modul în care funcționează justiția. Nu atât conținutul tehnic al scrisorii trimise președintelui e important, cât componenta politică, a explicat, a Digi24, Călin Popescu Tăriceanu. Ce va decide președintele e problema dânsului. Eu, ca liberal, cred că statul de drept apără drepturile și libertățile indivizilor. Un cetățean a stat încarcerat fără să fie nevinovat peste 190 de zile, a declarat șeful Senatului. 

El s-a arătat indignat că în cazul Rarinca, o femeie complet inofensivă, s-au folosit „agenți provocatori”, mascați, iar DNA a fost pus „pe repede înainte”.

Am vrut să trag un semnal de alarmă foarte serios, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu, explicând că și președintele are un rol în funcționarea justiției prin faptul că prezidează ședințele CSM sau numește judecători.

„E un caz foarte grav, nu putem să ne facem că nu-l vedem”, a insistat numărul 2 în stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri