Călin Popescu Tăriceanu: Refuz conflictul pe care Klaus Iohannis încearcă să îl deschidă

Data publicării:
tariceanu_iohannis_presidency
presidency.ro

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că șeful statului Klaus Iohannis ar fi avut un alt discurs la adresa sa dacă el i-ar fi acceptat oferta de a intra la guvernare într-o alianță PNL-USR-PMP, precizând că refuză „conflictul pe care acesta încearcă să-l deschidă”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Bănuiesc că dacă aş fi acceptat “oferta” lui Klaus Iohannis de a intra la guvernare într-o alianţă PNL-USR-PMP, acum preşedintele ar fi avut un alt discurs la adresa mea. Din păcate, domnia sa continuă discursul din campania electorală şi îi atacă pe cei pe care îi consideră adversari politici. Campania s-a terminat, iar preşedintele ar trebui să respecte votul românilor.

Pentru mine şi pentru colegii din ALDE şi PSD campania s-a terminat şi important este să luăm măsurile aşteptate de români, începând cu creşterea salariului minim, creşterea pensiilor şi măsurile de natură fiscală şi de debirocratizare pentru mediul de afaceri autohton.

Da, îmi doresc ca preşedintele să fie un partener în proiectele pentru România, începând cu susţinerea „statului de drept”, nu a „statului drepţi” pe care îl susţine acum. Mi-aş dori să îl aud pe Preşedintele României susţinând o lege care să reglementeze strict ascultatul telefoanelor românilor şi să penalizeze excesele şi abuzurile instituţiilor de forţă.

Refuz conflictul pe care Klaus Iohannis încearcă să îl deschidă, pentru că românii s-au săturat de conflicte. Sper doar, că preşedintele va înţelege momentul în care se află România şi rolul constituţional pe care îl are”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri