Camera Deputaților: 16 octombrie - Ziua națională a alimentației; a doua joi din octombrie - Ziua Mondială a Vederii

Data publicării:
camera deputatilor foto facebook zgonea 18 08 2015

 FOTO: Facebook

Potrivit proiectului de lege privind instituirea zilei de 16 octombrie — Ziua națională a alimentației și a combaterii risipei alimentare, anual, cu prilejul sărbătoririi acestei zile, ar urma să fie organizate de către autoritățile publice, centrale și locale, manifestări și acțiuni dedicate acestui eveniment, luând în considerare culoarea galbenă drept culoare specifică a zilei.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 3 noiembrie 2015. Camera Deputaților a adoptat inițiativa legislativă cu 240 de voturi favorabile și patru abțineri.

Totodată, proiectul de lege privind instituirea Zilei Mondiale a Vederii în România, adoptat cu 239 de voturi favorabile și o abținere, stipulează că aceasta poate fi marcată de autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentante ale României în străinătate, entități medicale publice și private. Ministerul Sănătății va fi responsabil de coordonarea activităților dedicate acestei zile.

Proiectul legislativ a fost adoptat de Senat pe 28 octombrie 2015.

În ambele cazuri, Camera Deputaților este for decizional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri