Când depune PNL moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta

Data publicării:
parlament -Mediafax Foto-Razvan Chirita

 

Săptămâna aceasta este săptămâna în care PNL va depune în Parlamentul României moțiunea de cenzură, vineri este ziua aleasă pentru a face acest demers. Până joi, liderii noștri vor prezenta moțiunea de cenzură și vor avansa proiectul de text propus de către PNL tuturor celorlalte grupuri din Parlamentul României, pentru a ajunge la o moțiune susținută de un număr cât mai mare de parlamentari și pentru a asigura succesul acestui demers", a spus Ionuț Stroe după ședința comisiei de unificare a PNL.

El a reiterat că tema moțiunii este „una vitală pentru democrația românească și vine să sancționeze comportamentul abuziv al actualei puteri în legătură cu blocarea exercitării unui drept elementar în legătură cu democrația în această țară — dreptul la vot”, informează Agerpres.

Ionut Stroe a arătat că liderii de grup vor purta până joi discuții cu celelalte grupuri pentru susținerea și îmbunătățirea moțiunii de cenzură.

„Ne bazăm pe buna credință și deschiderea oricărui parlamentar la o dezbatere reală. Calculul matematic efectiv al structurilor grupurilor parlamentare ne dezavantajează. În schimb, în condițiile în care oricine ar manifesta disponibilitate, înțelegere și participare la această dezbatere credem că putem lua mult mai multe voturi decât calculul aritmetic”, a susținut liberalul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri