Carmen Dan: Demisiile noastre au fost depuse la SGG. Grindeanu e singur

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan

Carmen Dan a declarat, joi dimineață, că demisiile miniştrilor PSD şi ALDE au fost deja depuse la Secretariatul General al Guvernului, însă nu toţi membrii Cabinetului au făcut acest gest, aşa cum afirma, miercuri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Eu mi-am dat demisia ieri, eu și cred că mulți alți colegi ai mei. Am înțeles că nu toți. Eu cred că s-au înregistrat demisiile, nu ştiu, nu am această confirmare. Demisiile noastre au ajuns la Secretarul General al Guvernului. Până când demisia nu se publică în Monitorul Oficial ocupăm încă aceste portofolii, dar trebuie să avem grijă să nu ne depăşim competenţele expres prevăzute de lege”, a spus Carmen Dan.

De asemenea, Carmen Dan a afirmat că miniştrii PSD şi-au depus demisia din solidaritate, după ce premierul Sorin Grindeanu a arătat că nu este dispus la dialog şi nu a comunicat. În plus, ea a negat că a făcut parte din cel mai slab guvern. „Cred că trebuie să ne raportăm la situația asta și să analizăm cu obiectivitate”, a răspuns ministrul demisionar al Internelor.

„A fost o analiză a activităţii Guvernului pe care toţi o anticipam încă din momentul în care ne-am preluat mandatele. Niciunul dintre colegii mei, şi nici eu, nu am primit aceste mandate cadou”, a precizat ea.

„Actul nostru de ieri a fost unul de solidaritate. Solidaritate între noi, membrii Guvernului, pentru că eu am înţeles că trebuie să lucrăm în echipă. Ideea fericită ar fi fost să putem continua în această formulă. Nu a fost posibil, pentru că premierul nu a vrut să aibă un dialog. Premierul la momentul ăsta este singur”, a subliniat ministrul demisionar.

Liviu Dragnea a anunţat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, că toţi membrii PSD din Guvern şi-au prezentat demisiile înaintea Comitetului Executiv Naţional, cu o singură excepţie, ministrul Comunicaţiilor, care va trimite demisia pe email. De asemenea, el a spus că a luat act de demisia premierului Sorin Grindeanu, iar PSD şi ALDE sunt pregătite să formeze un nou guvern. La scurt timp după declarația de presă, Sorin Grindeanu a declarat că nu intenționează să demisioneze.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri