Cât ne costă cazarea şi transportul parlamentarilor

Data publicării:
lei bancnote bani -agerpres - 17 august 2015

Peste 20 de milioane de lei. Atât a plătit Parlamentul în prima jumătate a anului pentru a asigura cazarea, transportul şi deplasările aleşilor. Cei mai mulţi bani s-au dus pe cazarea şi diurna senatorilor şi deputaţilor.

Parlamentarii care nu locuiesc în București sau judeţul Ilfov primesc o diurnă pentru că vin la serviciu. Iar pentru aceștia, Senatul a alocat în primele 5 luni ale anului mai bine de 1,1 milioane de lei. La această sumă se adaugă aproape 30.000 de lei, bani alocați pentru senatorii care nu au domiciliul în circumscripția electorală în care au fost aleși.

Cât despre cazarea parlamentarilor, Senatul a alocat în primele 5 luni ale anului peste 2,4 milioane de lei. Asta în timp ce pentru transport s-au plătit aproximativ 821.000 de lei. Pentru deplasările în străinătate, suma totală se ridică la aproape 425.000 de lei.

La Camera Deputaților, în prima jumătate a anului, s-au cheltuit peste 3,4 milioane de lei pentru deplasarea aleșilor la lucrările Parlamentului. Pentru vizitele în circumscripțiile electorale suma cheltuită a fost considerabil mai mică - aproape 160.000 de lei.

Pe cazare, deputații care nu locuiesc în București sau Ilfov au dat în primele 6 luni ale anului peste 7,4 milioane de lei. Iar transportul aleşilor a costat în jur de 5,5 milioane de lei. Deputaţii au avut şi 64 de deplasări în străinătate, în prima jumătate a anului. Iar acestea au costat mai bine de jumătate de milion de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri