Cătălin Cherecheș, eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu

Data publicării:
catalin chereches FB

''S-a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Este o hotărâre definitivă pronunţată de instanţa Curţii de Apel Cluj. Va trece în arest la domiciliu acum. Eu am fost în instanţă. Au plecat de la instanţă la Penitenciarul Gherla şi până la finalul zilei de astăzi (miercuri) trebuie pus în libertate, dar se va rezolva în cursul zilei de astăzi pentru că sunt formalităţi de îndeplinit”, a explicat pentru News.ro Călin Budişan, unul dintre avocaţii lui Cherecheş.

Pentru Cătălin Cherecheş urmează în data de 17 august un nou termen de judecată, tot la Curtea de Apel Cluj.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată şi încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş. Cătălin Cherecheş a candidat şi a câştigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Cătălin Cherecheş a fost eliberat pentru câteva ore, în data de 17 iulie, când a despus jurământul ca primar, ulterior fiind suspendat din funcție de către prefect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri