Cătălin Predoiu, critici pentru Dragnea-pescar și Grindeanu, „cumințenia Pământului”

Data actualizării: Data publicării:
catalin predoiu inquam ganea crop
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a criticat, luni, partida de pescuit la care au participat, în weekend, liderul PSD Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu, cărora le cere să fie „mai decenți față de cetățenii români”. 

catalin predoiu inquam ganea crop
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul libral le-a cerut adversarilor politici să se ocupe mai degrabă de problemele oamenilor din Delta Dunării, în special de asistența medicală. 

„Am văzut ostentaţia cu care dl Dragnea îşi etalează calităţile de pescar, am văzut şi cuminţenia Pământului întruchipată de dl Grindeanu, care ia lecţii de la maestrul Dragnea în ale pescuitului, dar eu aş vrea să le cer, dacă tot fac vizite în Delta Dunării, să se ocupe puţin şi de asistenţă medicală a cetăţenilor români din Delta Dunării care suferă, care pune în pericol viaţa acestor cetăţeni, pentru că lipseşte uneori cu desăvârşire”, a spus Cătălin Predoiu.

El a menționat și alte probleme cu care se confruntă zona și a atras atenția asupra poluării de la haldele de bauxită. „Alte probleme grave care ţin de Deltă sunt cele legate de poluare şi atrag atenţia asupra unei probleme la Tulcea cu privire la haldele de bauxită, care necesită investiţii, pentru că altfel se pune în pericol, tot felul de accidente care pun în pericol acest patrimoniu mondial care este Delta Dunării”, a spus Cătălin Predoiu.

„I-aş îndemna pe cei doi corifei ai politicii româneşti să se ocupe mai puţin de pescuit şi mai mult de problemele Deltei Dunării şi să fie mai decenţi faţă de cetăţenii români”, și-a încheiat Cătălin Predoiu șarja critică.  „Sunt foarte mulţi români care nu au ocazia, posibilităţile, să se delecteze nu neapărat cu pescuitul, dar măcar cu roadele culinare ale acestei îndeletniciri în viaţa de zi cu zi”, a arătat liderul liberal înainte de a cere „puţină decentă în viaţă de zi cu zi din partea unui partid de stânga”. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a postat duminică pe Facebook câteva fotografii de la o partidă de pescuit în Deltă. Într-una din cele trei fotografii postate de președintele PSD, apare premierul Sorin Grindeanu. Atât Liviu Dragnea, cât şi Sorin Grindeanu țin în cârlig câte un frumos exemplar de știucă. Partida de pescuit l-a binedispus pe liderul PSD, care comentează în notă ironică: „În acest sfârșit de săptămână, l-am învățat pe Sorin să pescuiască. Marea ruptură între Parlament și Guvern a avut loc: eu am prins 17 știuci și el 9. Eu cred că e foarte bine pentru un începător care nu pusese niciodată mâna pe o lansetă!”, a scris Liviu Dragnea.

Replica lui Sorin Grindeanu a venit luni, în aceeași notă relaxată.  „Am învățat, e-adevărat, că n-am mai pescuit până acum. Înțeleg că așa, ca începător, am stat foarte bine”, a spus șeful executivului. Întrebat dacă s-a apropiat mai mult de liderul PSD la o partidă de pescuit, Sorin Grindeanu a răspuns: „Acuma, unii știu să pescuiască mai mult din zonele acestea cu specific larg, în zona de vest nu e așa o locație potrivită sau un trend. Eu, de exemplu, pot să-l învăț să schieze pe dl. Liviu Dragnea, că înțeleg că nu știe foarte bine la acest domeniu”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri