Cătălin Predoiu: Dacă domnul Ponta vrea să sprijine, atunci să pună la dispoziția DNA procurori specializați pe jaful pădurilor

Data publicării:
ponta

Cătălin Predoiu a spus în emisiunea „Km0” de la Digi24 că Victor Ponta a început o campanie de „subminare a credibilității” președintelui Klaus Iohannis „cu acuzații mincinoase și de ascundere a propriilor probleme de guvernare”.

Domnul Ponta de trei ani e premier și de trei ani are în grijă pădurile. De trei ani și mai bine trebuia să aibă pe masă toate aceste probleme. S-a trezit acum, invocând în mod mincinos un interes care nu există”, a adăugat Predoiu.

Întrebat cine câștigă dacă acest proiect de lege al Codului Silvic este adoptat în forma pe care o dorește Guvernul, prim-vicepreședintele PNL a răspuns: „La ora la care vorbim, șeful Romsilva, un anume domn Crăciunescu, e sub control judiciar, urmărit penal de DNA și e acolo, are în continuare grijă de pădurile României, pentru că e omul guvernării Ponta”.

Cătălin Predoiu a adăugat că Victor Ponta trebuie să explice de ce sunt tăieri ilegale de păduri.  „Vorbe sunt multe, fiecare aruncă acum cu tot felul de revelații. Trebuie făcut rapid o dezbatere în CSAT, trebuie văzut exact ce tranzacții au fost ilegale și anchetate urgent. Dacă domnul Ponta vrea să sprijine, atunci să pună la dispoziția DNA un supliment de procurori specializați pe acest tip de jaf. Trebuie să informatizăm harta pădurilor – în trei ani se putea face, să facem un sistem în care orice fel de exploatare să fie făcută transparent, cu licitații publice”, a susținut Cătălin Predoiu.

El a reiterat că a fost „o campanie de denigrare orchestrată foarte atent” de Victor Ponta. „Domnul Ponta, care în urmă cu câțiva ani de zile a formulat în calitate de parlamentar un amendament care permitea tăierile acestea dincolo de orice limită, acum vine și spune că e preocupat de păduri. Asta e problema pe care evită să o explice”, a menționat prim-vicepreședintele PNL.

Citiți și
T. Băsescu intervine în disputa pe Codul Silvic: În problema pădurilor, și V. Ponta, și K. Iohannis sunt diletanți
Replica președintelui în scandalul Codului silvic: Ideea a fost plantată în spațiul public doar pentru că sunt etnic german
C.T. Popescu: „Domnul Iohannis ia contact cu mușcăturile năpârcii cu ochelari”
Victor Ponta, reacție la criticile președintelui Iohannis
Preşedinţia prezintă opinia Consiliului Concurenţei pe Codul Silvic: Concurenţa a propus eliminarea pragului de 30%

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri