Cătălin Predoiu: PNL ia o decizie, în premieră, privind o finanțare transparentă

Data publicării:
predoiu

Sunt datorii către furnizori din trecut care au prestat pentru partid diverse servicii și care au facturi neachitate”, a precizat Cătălin Predoiu.

Eu cred că ce trebuie remarcat este că în premieră un partid politic ia o decizie privind o finanțare transparentă și e o rezolvare a problemelor care decurg din finanțarea partidului în mod transparent, statutar și cu responsabilitate, pentru că oamenii aceia trebuie plătiți, indiferent de fluctuația conducerilor unui partid sau altul. Prima obligație e să-ți respecți datoriile juridice față de parteneri”, a întărit prim-vicepreședintele PNL.

Cătălin Predoiu și-a mai exprimat speranța ca în viitor toate partidele să-și transparentizeze finanțarea.

Foarte multe necazuri, pare-se, au venit din această zonă. Pe termen lung ar fi și un element de încredere în mediul politic ca această transparentizare să se răspândească în ansambu, pe baza unor reguli clare, reformate, cu privire la toate partidele”, a punctat el, menționând că rezolvarea datoriilor din trecut este „un fapt pozitiv”.

Liberalii trec la măsuri disperate, ca să îşi poată plăti datoriile de milioane de euro pe care le-au făcut în campaniile electorale. Filialele care nu plătesc cotizaţia la timp şi nu achită restanţele pot suporta pedepse dure. Candidaţii lor ar putea să lipsească de pe listele pentru alegerile parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri