Cătălin Predoiu: Sper că anchetarea lui Nicușor Constantinescu este un prim pas în demolarea republicii Mazăre

Data publicării:
radu mazare - mfax

Cătălin Predoiu a punctat faptul că ce s-a întâmplat astăzi în fața Consiliului Județean Constanța nu este un abuz din punct de vedere procedural și că în cazul în care o persoană nu se prezintă să execute mandatul de aducere se poate folosi forța pentru a se pune în executare mandatul.

Eu sper că este un prim pas în ceea ce ar putea să însemne demolarea republicii Mazăre, despre care toată lumea vorbește și iată că toate au un sfârșit. Sau, cel puțin, asistăm la un început al sfârșitului. Sper ca în continuare justiția să acționeze curajos și în acest caz, și în altele, pentru că trebuie curățată țara de toate focarele de corupție”, a spus Cătălin Predoiu, fost ministru al justiției.

Despre declarația lui Nicușor Constantinescu cum că „ei fac ce vor, nu contează că la putere este USL”, Predoiu a spus că se înțelege mentalitatea unei părți din activul politic al USL că „trebuie să controleze justiția, regretul că nu fac ce vor, așa cum au făcut până acum”.

Avem de-a face cu o lipsă de realism. Acești oameni se cred în continuare în epoca Năstase. Epoca în care, într-adevăr, justiția nu se putea atinge de corupți. Acum nu mai e așa”, a subliniat Cătălin Predoiu.

El a spus că procurorii trebuie în continuare sprijiniți logistic de Ministerul Justiției.

Eu mă aștept ca mâine, la ora 10:00, ministrul Justiției să iasă și să spună: nu e în regulă ce declară domnul Nicușor Constantinescu, DNA nu se va desființa. Mă aștept ca mâine domnul Ponta să spună: domnule Nicușor Constantinescu, n-aveți dreptate, se va desființa republica Mazăre, dar DNA nu se va desființa”, a punctat fostul ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri