C. Rădulescu: Am făcut plângere penală pentru 150 de ameninţări cu moartea

Data actualizării: Data publicării:
cadalin radulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marţi, la Parlament, că în urma afirmaţiilor privind protestatarii a primit 150 de ameninţări cu moartea, motiv pentru care şi-a contactat avocaţii şi a depus o plângere penală, urmând ca 150 de persoane să fie audiate. Social-democratul a ţinut să precizeze că, în continuare, nu este de acord cu faptul că oamenii protestează şi ocupă „neautorizat” Piaţa Victoriei, chiar dacă OUG 13 a fost respinsă.

cATALIN RADULESCU

După interviul de la Adevărul am primit 150 de ameninţări cu moartea. Opinia fiecărui om este opinia lui, eu nu m-am dus să-i înjur pe niciunul, nu i-am amneinţat cu moartea, am primit 150 de ameninţări cu moartea pe Facebook, pentru care dimineaţă mi-am contactat avocaţii, 150 de persoane care mi-au dat numele lor. În Codul penal este puşcărie de la 3 la 5 ani ameninţarea cu moartea, am făcut plângere penală, o să fie audiate aceste 150 de persoane”, a afirmat Cătălin Rădulescu, potrivit News.ro.

Social-democratul a mai spus că este colecţionar și că are „nişte arme”.

„Eu sunt colecţionar, am nişte arme, dar n-am tras în viaţa mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt şi colecţionar. Am spus şi voi spune - dacă vreodată în ţara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieşi în stradă cu arma. Şi cu asta am clarificat subiectul. La Revoluţie am ieşit în stradă tot aşa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru nişte idei pentru care lupt - drepturile şi libertăţile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu în viaţa voastră”, a adăugat Cătălin Rădulescu.

Deputatul a susţinut că OUG 13 a fost respinsă, dar oamenii continuă să protesteze şi să ocupe „neautorizat” o piaţă.

„Dacă se iese în stradă pentru o idee, cum s-a ieşit atunci cu ordonanţa, a fost OK. (...) Nu trebuia dată această ordonanţă şi toate modificările trebuie să le facem în Parlament, prin dezbateri. Oamenii au ieşit, treaba lor. Numai că s-a terminat acest subiect, în continuare oamenii stau într-un loc neautorizat, ocupă o piaţă şi întrebarea mea este: Dacă noi, ceilalţi oameni vrem să ieşim în Piaţa Victoriei, ce s-ar întâmpla? (...) Nu ocupi un loc din această ţară neautorizat zile întregi. E normal ca atâta timp cât ordonanţa asta nu s-a mai aplicat, când în Parlament se discută orice fel de modificare legislativă, se fac dezbateri. (...) Vreau sa înţeleg de ce cineva stă în stradă seară de seară”, a completat social-democratul.

El a reiterat faptul că nu este de acord ca oamenii „să stea într-un loc şi să-l ocupe fără motiv seară de seară”.

„Atâta timp cât România este în comunitatea europeană, dacă mai suntem, eu am văzut că orice fel de miting neautorizat (...) autorităţile au reacţionat în felul lor. (...) Am spus: dacă se transformă şi dacă mitingurile sunt violente trebuie să reacţioneze şi România, aşa cum se reacţionează în orice ţară civilizată din Europa. Nici nu sunt de acord ca oamenii să stea într-un loc să-l ocupe fără motiv seară de seară. Haideţi să facem un parc acolo, să punem băncuţe.  Amendamentul (lui Şerban Nicolae – n.r.) se discută în comisie şi acolo se votează cu majoritatea”, a subliniat deputatul PSD. 

Parchetul Curţii de Apel Piteşti a primit trei sesizări de la trei persoane fizice, care solicită instituţiei să se autosesizeze în urma declaraţiilor făcute de parlamentarul Cătălin Rădulescu, ales pe listele PSD Argeş.

Potrivit procurorului Dinu Dumbravă, de la Parchetul Curţii de Apel Piteşti, nu este vorba despre plângeri penale sau denunţuri, ci despre sesizări care au fost înaintate Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a spus, într-un interviu pentru Adevărul, că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: „De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”.

Mai mult, el a spus că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri