Cătălin Striblea: Noi am mai avut un episod similar în Parlament. Urla PSD atunci ca din gură de șarpe

Data publicării:
chichirau

Jurnalistul Cătălin Striblea, realizatorul matinalului de la Digi FM, care poate fi ascultat, de luni până vineri, de la 06:30 la 10:00, a comentat votul urgentat al modificărilor la Legile Justiției, care a avut loc cu scandal, miercuri, în Parlamentul României.

Cătălin Striblea amintește de un alt moment-cheie, petrecut în noaptea de 15 septembrie 2010, când Roberta Anastase, pe atunci președinte al Camerei Deputaților, a supus la vot proiectul legii pensiilor, a constatat îndeplinirea cvorumului și a adoptat legea, deși în sală se aflau doar 80 de deputați. Anastase a anunțat că în plen există cvorum, numărând din doi în doi parlamentarii.

„Este un moment trist pentru parlamentarismul din România, pentru parlamentari și mai ales pentru cei din PSD, care nu au înțeles foarte mare lucru din ce li s-a întâmplat lor în urmă cu 6-7 ani. Noi am mai avut un episod din ăsta similar, în care niște legi au fost votate la foc automat, sub conducerea Robertei Anastase, când s-a stat noaptea în Parlament și număra din doi în doi câți oameni sunt prezenți. Urla PSD atunci ca din gură de șarpe. Ce faceți cu Parlamentul, unde îl trimiteți? Și au repetat episodul. După 6-7 ani, când au venit la putere, au făcut fix același lucru”, a remarcat Striblea.

Jurnalistul observă și că nicio femeie din PSD nu a sărit în apărarea deputatei USR Cosette Chichirău, pe care senatorul PSD Șerban Nicolae a jignit-o și i-a vorbit într-un limbaj greu de calificat. Deși în spatele lui Nicolae se afla la acel moment ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, aceasta nu a intervenit în discuție, ci s-a amuzat pe seama injuriilor adresate de Nicolae lui Chichirău.

„Plus injuriile adresate de Șerban Nicolae doamnei Chichirău. În PSD mai sunt doamne, că nu am văzut reacții. Doamna Andronescu, Plumb, Firea. Doamna Olguța, că era în spate, nu putea să îi dea peste ceafă și să-i spună: taci, te rog frumos, că nu așa se vorbește?”, adaugă Cătălin Striblea.

„Al doilea aspect: legile care au trecut cu cea mai mare urgență și care subminează independența, de fapt nici nu mai există termenul de independență a procurorilor, procurorii sunt trecuți sub autoritatea Ministerului Justiției. Și de fapt ăsta e cel mai grav lucru care s-a întâmplat”, a declarat jurnalistul, în direct la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri