Catedrala Mântuirii, încă 10 milioane de lei

Data actualizării: Data publicării:
dan tudorache - 5543754-Mediafax Foto-Razvan Chirita

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache (PSD), reia propunerea de alocare a 10 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de joi, potrivit Hotnews. Și în vară primarul PSD a înaintat această propunere, însă aceasta a fost respinsă de opoziția formată de PNL și USR.Inițiativa lui Tudorache vine după ce Catedrala Mântuirii a mai beneficiat și din partea Primăriei Capitalei (la propunerea primarului Gabriela Firea (PSD) 15 milioane de lei.

dan tudorache - 5543754-Mediafax Foto-Razvan Chirita

Tudorache scrie în nota de fundamentare că"sprijinul financiar se va acordă din bugetul Consiliului Local al Sectorului 1, iar verificarea deconturilor justificative ale lucrărilor de execuţie se va face de către Direcţia Investiţii şi Direcţia Management Economic din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, potrivit competenţelor. Faţă de cele mai sus-menţionate, înaintez Consiliului Local al Sectorului 1 prezentul Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Patriarhiei Române în valoare de 10.000.000 lei pentru finanţarea unor lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului (Catedrala Naţională), în vederea analizării şi supunerii lui spre adoptare", se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de primarul Dan Tudorache.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a alocat în luna august, la propunerea primarului general Gabriela Firea, 15 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri