Cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondial. Victor Ponta: Orice președinte, în fața unei asemenea situații, ar trebui să demisioneze imediat

Data publicării:
Traian Basescu Victor Ponta colaj-2

Actualizare 10:25: Deocamdată, Traian Băsescu nu a făcut niciul fel de declarație despre acest caz, de altfel, ultima declarație publică a șefului statului a fost acum trei săptămâni, la alegerile europarlamentare.

Alina Manolache, reporter Digi24, relatează că purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a spus că, dacă Traian Băsescu va avea ceva de comunicat, va transmite întregii prese.


Nu am văzut o implicare directă a președintelui Băsescu, dar am văzut un caz foarte clar de trafic de influență realizat de către fratele președintelui”, a spus Victor Ponta.

Este un moment în care instituțiile de justiție pot să dea marele examen al independenței”

Cred că președintele României, și nu doar președintele României, ci orice președinte dintr-o țară europeană în fața unei asemenea situații, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra justiției ar trebui să demisioneze imediat, în așa fel încât nimeni să nu poată să considere că din poziția pe care o ocupă, că până la urma este persoana care a numit în funcție și șeful DNA, și procurorul general, poate să influențeze desfășurarea normală a anchetei”, a declarat premierul Ponta.

El a menționat însă că acest caz nu-l acuză direct pe Traian Băsescu, dar îl acuză pe fratelui acestuia. Totodată, a dat cazul președintelui Germaniei, „care a demisionat din funcție pentru un lucru mult mai puțin grav”.

Că termină în noiembrie sau că termină acum... pentru credibilitatea justiției în fața românilor, pentru încrederea că nimeni nu este mai presus de aplicarea legii, catergoric aceasta ar fi cea mai bună decizie. Președintele a vorbit mereu cât de importantă este independența și prestigiul justiției, ori acum este momentul în care el însuși trebui să sprijine prestigiul și independența justiției și să renunțe la funcția din care orice român poate să creadă că, într-un fel sau altul, influeanțează aflarea adevărului și sancționarea celor vinovați”, a mai spus Victor Ponta.

Președintele PSD a menționat că, „dacă președintele țării a făcut ceva”, este luată în calcul suspendarea din funcție. 

„Din ce am văzut, n-a făcut el ceva”, a subliniat șeful Guvernului, care a adăugat că nu ar fi un gest de onoare, ci un gest de apărare a justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri