Cazul polițistului decedat | Dialog halucinant între Victor Ponta și jurnaliști

Data publicării:
ponta sedinta guvern-5

Premierul a evitat să vorbească despre controversa declaşată de moartea poliţistului ce făcea parte din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. La începutul şedinţei de Guvern de astăzi a prezentat condoleanţe familiei şi a sugerat că tragedia a fost provocată de starea drumului. În ciuda insistenţelor ziariştilor, şeful Executivului nu a vrut să vorbească despre acest subiect nici la conferinţa de presă susţinută în această după-amiază, în care a explicat modul în care vor fi împărţiţi banii la rectificarea bugetară.

Reporter: Legat de cazul poliţistului mort ...

Victor Ponta: Îmi pare rău, am precizat de la început.

Reporter: Este un subiect care interesează toată ţara şi de aceea vreau să vă întreb.

Victor Ponta: Îmi cer mii de scuze, știu că dumneavoastră nu respectați niciodată regulile stabilite.

Reporter: Vreau să vă întreb dacă se impune demisia vicepremierului Oprea.

Victor Ponta: Eu înțeleg că dumneavoastră vorbiți ca să vă audă șefii. Eu am stabilit împreună cu dumneavoastră niște reguli și, cu excepția dumneavoastră, toată lumea le respectă. Vreau să vorbim despre aceste subiecte și, dacă aveți întrebări pe aceste subiecte, vă răspund cu mare plăcere.

Reporter: Vicepremierul Gabriel Oprea avea voie să folosească Politia Rutieră, motocicliştii de la Rutieră?

Victor Ponta: Am impresia că vorbesc în chineză.

Reporter: E cel mai important subiect din aceste zile, nu aveţi cum să-l evitaţi acum!

Victor Ponta: Repet ... dar nu vreau să evit absolut nimic.

Reporter: E o întrebare firească. Avea voie să folosească motocicliştii de la Poliţia Rutieră în coloana oficială?

Victor Ponta: Eu nu vreau să evit niciun subiect, vreau doar să respectăm niște reguli. Dacă nu ne respectăm între noi ... e foarte greu după aceea.

Reporter: O altă abordare a acestui subiect, dacă îmi permiteţi ...

Victor Ponta: Nu, dacă aveți întrebări pe această temă.

Reporter: Dumneavoastră personal, dacă aţi fi fost cu maşina în acea coloană, aţi fi oprit?

Victor Ponta: Dacă aveți întrebări pe tema pentru care cred că sunt responsabil în fața cetățenilor, vă răspund. De toate celelalte teme, discutăm, că ne întâlnim foarte des.

Reporter: Societatea civilă cere demisia vicepremierului.

Victor Ponta: Vă mulțumesc. Înțeleg că nu mai sunt întrebări pe temele care nu vă interesează pe dumneavoastră, dar interesează pe oameni. Vă mulțumesc și vă urez o zi bună.

Înainte de dialogul cu jurnaliștii, în deschiderea ședinței de Guvern, Victor Ponta a declarat: Aș vrea să încep cu a-mi exprima solidaritatea și condoleanțe cu familia polițistului mort la datorie. Știu că s-au întâmplat acele lucruri. Există o anchetă în curs și vreau să mulțumesc tuturor celor care își fac datoria și care uneori, din păcate, plătesc un preț mult prea mare pentru ceea ce fac în fiecare zi. Fiind o anchetă, vreau să vedem cum se pot întâmpla asemenea lucruri, avem gropi, zone periculoase, și cred că aici în special pe partea de administrație locală, CNADNR, sunt convins că există peste tot în țară capcane și doar când se întâmplă o tragedie aflăm. Aș dori ca societatea să nu mai folosească tragediile în scopuri politice. Apar aceiași oameni politici care țipă, folosesc tragediile, arestările să câștige capital politic. E un barbarism în politică și poate reușim să scăpăm de el.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri