Ce așteaptă UDMR de la premierul desemnat

Data publicării:
kelemen

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, după desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier, că așteaptă ca acesta să vină în Parlament cu programul de guvernare și echipa de miniștri. De asemenea, liderul Uniunii a vorbit despre o guvernare „transparentă și în folosul oamenilor”.

kelemen

Președintele UDMR a precizat că, în principiu, formațiunea sa va vota noul Guvern PSD-ALDE, condus de premierul desemnat, Sorin Grindeanu. „Așteptăm programul de guvernare, așteptăm lista Guvernului, structura Cabinetului și probabil că săptămâna viitoare va fi dezbaterea în Parlament și votul. Deci, din acest punct de vedre, cred că am intrat pe o linie dreaptă în privința formării Guvernului”, a declarat Kelemen Hunor pentru Agerpres.

Întrebat ce așteptări are de la viitorul Executiv, liderul UDMR a răspuns: „Am aşteptări ca orice om: o guvernare corectă, transparentă şi în folosul oamenilor. Alte aşteptări nu am”.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind desemnarea drept premier a lui Sorin Grindeanu, propunerea PSD-ALDE. Anunțul desemnării a fost făcut, în premieră, printr-un comunicat de presă. De obicei, persoana desemnată pentru funcția de premier era anunțată de șeful statului printr-o conferință sau declarație de presă la Palatul Cotroceni, în prezența prim-ministrului desemnat.

Miercurea trecută, pe 21 decembrie, liderii PSD, ALDE și UDMR au semnat un protocol de colaborare parlamentară. Printre obiectivele acesteia se numără asigurarea stabilității politice și macroeconomice în România, existența unei largi susțineri parlamentare în mandatul 2016-2020. Protocolul mai prevede că UDMR va sprijini proiectele legislative propuse de Guvernul României, iar ministerele iniţiatoare de acte normative vor consulta grupurile parlamentare ale părţilor semnatare pentru a o obţine sprijinul necesar pentru proiectele legislative, inclusiv cel referitor la bugetul de stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri