Ce avere are prim-vicepreședintele ASF

Data actualizării: Data publicării:
Razvan Ovidiu Wlassopol

Instalat de majoritatea PSD-ALDE în funcția de prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în ciuda criticilor opoziției, Ovidiu Răzvan Wlassopol se poate lăuda cu o avere impresionantă, în condițiile în care deține, în totalitate sau cotă parte, 16 terenuri în București și Moeciu, mai multe apartamente și circa 115.000 de lei în conturi. În mod inexplicabil, din declarația de avere publicată pe site-ul ASF lipsește însă exact pagina cu veniturile acestuia pe 2016.

Din declarația de avere a lui Ovidiu Răzvan Wlassopol, publicată recent pe site-ul ASF, reiese că fostul soț al ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, deține cotă parte din 14 terenuri din Brașov și București. Toate moștenite, cu suprafețe cuprinse între 37 metri pătrați și 47.000 de metri pătrați. Din acestea, 13 sunt intravilane și unul este forestier. La terenurile lui se adaugă și două pe numele actualei soții, situate în București.

Wlassopol mai deține, împreună cu actuala soție, un apartament în București și cotă parte din alte două imobile, precum și un autoturism.

Noul prim-vicepreședinte al ASF nu are datorii declarate și deține în conturi circa 115.000 lei, precum și o pensie privată.

Nu se știe însă ce venituri a avut Wlassopol în 2016, deoarece exact pagina în care trebuia să se regăsească această informație lipsește. Apare, în schimb, pagina cu veniturile soției, din indemnizația de creștere a copilului.

Cât despre declarația de interese a prim-vicepreședintelui ASF, la toate rubricile a scris „nu este cazul”, cu excepția celei referitoare la calitatea de acționar, unde a trecut că deține o acțiune la SC Petrolexportimport SA.

Ovidiu Răzvan Wlassopol a fost numit prim-vicepreședinte al ASF pe 28 iunie, prin votul majorității PSD-ALDE, după ce la audierile din comisii a avut o prestație considerată jenantă.

În condițiile în care în CV-ul său scria că lucrează la ASF de mai mulți ani, ocupându-se de supravegherea asigurărilor și reasigurărilor, deputatul USR Claudiu Năsui i-a adresat o întrebare tehnică, la care Wlassopol nu a știut să răspundă. „Nu cunosc”, a răspuns, clătinând din cap, candidatul la o funcție de conducere în ASF.

În calitate de prim-vicepreședinte ASF, Ovidiu Wlassopol va încasa un salariu uriaș. Anul trecut, un prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară a încasat 735.040 de lei, echivalentul unui venit lunar de 61.250 de lei (13.800 euro).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri