Ce îl recomandă pe reprezentantul PPDD în Guvern: vocea și talentul

Data publicării:
liviu neagu cu dd

Liviu Neagu a lucrat vreme de 10 ani ca ofiţer în cadrul SRI şi este un apropiat al lui Dan Diaconescu. Firma acestuia i-a asigurat paza în timpul campaniilor electorale din 2012.

Victor Ponta a fost întrebat ce îl recomandă pe Liviu Neagu pentru funcție. Răspunsul premierului: „Vocea şi talentul”. Apoi a râs, arătând că e o glumă: „Nu era aşa?” și a explicat: „Secretarul general adjunct al Guvernului trebuie să lucreze cu primul ministru pentru buna desfăşurare a activităţii Guvernului şi cu siguranţă o va face”.

Liviu Neagu a candidat de două ori din partea PPDD pentru o demnitate publică. Prima oară în 2012, pentru un loc în Senat, şi a doua oară în luna mai, pentru un post în Parlamentul European.

Averea acumulată de Liviu Neagu în ultimii ani nu este de neglijat. Are trei terenuri, o casă de aproape 200 de metri pătraţi şi o maşină. Asta deşi a avut venituri de numai 1100 de lei pe lună, adică puţin peste salariul minim pe economie.

Pentru ca postul de secretar general-adjunct al Guvernului să fie vacant, premierul a retrogradat-o pe Ioana Lambru în funcţia de secretar de stat al SGG.

Ea ocupa această funcţie din noiembrie 2012, numită atunci la propunerea PNL. Din 2009 până în 2011, Ioana Lambru a fost director de cabinet al secretarului general al PNL. La Secretariatul General al Guvernului a ajuns în 2012 și l-a înlocuit pe liberalul Dan Mihalache.

Liviu Neagu este primul membru PPDD care primeşte o funcţie în Guvern, la nivel central, de la semnarea protocolului cu PSD de săptămâna trecută. Asta deşi premierul declara, iniţial, că nu este vorba despre intrarea PPDD în Guvern.

Secretariatul Guvernului este instituţia care se ocupă cu rezolvarea problemelor organizatorice, juridice şi economice ale Guvernului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri