Ce șanse are Eduard Hellvig să preia șefia SRI?

Data publicării:
hellvig semn cu mana - 6732468-Mediafax Foto-Liviu Untaru

Premierul Victor Ponta îl laudă pe Eduard Hellvig pentru că este un om echilibrat. Totuşi, şeful Guvernului crede că în fruntea serviciilor de informaţii ar fi fost mai potrivit un specialist, şi nu un om politic.

Împotriva lui Edi Hellvig nu am absolut nimic, ba mai degrabă contrariul, am lucrat foarte bine împreună. Ca să citez din propagandă, alături de mine și de Crin și de Liviu Dragnea e coautor la lovitura de stat din 2012”, a declarat premierul Victor Ponta.

UNPR şi-a anunţat deja sprijinul pentru Eduard Hellvig şi nici maghiarii nu au obiecţii să-l voteze în fruntea SRI.

Îl cunoaştem pe Eduard Hellvig. Îl ştim ca un om echilibrat, de bun simţ, foarte bine pregătit. SRI va fi pe mâini bune când va depune jurământul și va fi învestit domnul Hellvig”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că PLR va decide dacă îl susţine pe Eduard Hellving în momentul în care propunerea va ajunge în Parlament.

Pe dl. Hellvig îl cunosc destul de puțin. Nu era o prezență care să se fi făcut remarcată în mod deosebit în PNL și de aceea nu-mi pot permite să fac alte comentarii la adresa sa cu privire la competențele politice sau profesionale pe care le are”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Critici au venit însă din partea fostului preşedinte Traian Băsescu.

„”Premierul de la Grivco” reuşeşte să nominalizeze pentru şefia SRI un om al lui Voiculescu. Şocant!!!”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Elena Udrea îl consideră şi ea pe Eduard Hellvig omul preşedintelui, care va consolida autoritatea actualului interimar Florian Coldea în fruntea Serviciului. Fosta candidată la Cotroceni pretinde că Hellvig a fost cu un grup de liberali la SRI, înainte de alegeri, să se asigure că lucrurile merg bine pentru ei.

La un moment dat, aflând că la sediul SRI din Băneasa se duc Eduard Hellvig și Petrache de la Ilfov, la Coldea, să se pună de acord pe diverse lucruri legate de Iohannis şi că aceştia spuseseră că i-a asigurat Coldea că nu va fi declarat incompatibil până la alegeri Iohannis, m-am dus să-i spun lui Maior că se lucrează împotriva lui Ponta cu aceste metode”, ar fi scris într-un jurnal Elena Udrea, potrivit cristoiublog.ro.

Preşedintele a explicat într-un interviu pentru Digi24 că Eduard Hellvig poate duce Serviciul într-o zonă europeană. „Este o persoană și pregătită, și suficient de bine cunoscută, şi suficient de calmă”.

Imediat după nominalizare, Eduard Hellvig a anunţat că dacă ajunge să conducă Serviciul Român de Informaţii va lupta împotriva corupţiei şi va spori siguranţa naţională.

Consider esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacităților de apărare a siguranţei naționale”, a scris Eduard Hellvig pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri