Ce spun invitații emisiunii „Imparțial” despre vizita premierului în Statele Unite

Data publicării:
Victor Ponta intalnire cu vicepresedintii Exxon si Chevron - facebook victor ponta

Este foarte important de remarcat componenta economică și a relațiilor comerciale. Cred că menirea unui premier este aceasta, el trebuie să lupte pentru țara lui, pentru a-și dezvolta economia, a avea relații comerciale importante, de investiții în România”, a spus Alexandru Frătean.

Senatorul a adăugat că „este o vizită foarte bine pregătită, ceea ce nu spune decât că există din partea ambelor părți dorința de a construi și de a întări această cooperare bilaterală”.

Pentru noi, ca cetățeni, vizita premierului în SUA are importanță doar dacă are și utilitate. Dacă nu, va fi un exercițiu de propagandă. Din nou merge cum a mers Năstase în 2004, mai face o poză acolo”, a spus Claudia Boghicevici, deputat PDL.

Deputatul a mai spus că „premierul va veni cu mesaje de acolo pentru români” și este important de analizat aceste mesaje.

Nu cred că vor fi măgulitoare. Relația administrației americane cu structurile PSD nu cred că sunt relații foarte calde având în vedere atitudinea față de justiție, față de statul de drept și cred că premierului i se va spune că a trecut o linie roșie și sunt curioasă ce explicații va da premierul Ponta în această perioadă”, a subliniat Boghicevici.

În momentul în care premierul României merge în vizită în Statele Unite e important. E important chiar dacă ne dăm seama că din anumite reacții ale Statelor Unite, cum a fost încercarea de schimbare a procurorilor, am avut o reacție dură, deși diplomatică. Chiar dacă lucrurile la nivel politic nu stau strălucit așa cum a încercat să dea de înțeles premierul Ponta, e bine că există dialog, e bine că porțile sunt deschise, e bine că se poate discuta”, a afirmat Cristian Pantazi, redactor-șef HotNews.ro.

Pantazi a menționat că în privința Chevron credibilitatea lui Victor Ponta este „foarte scăzută” tocmai pentru că și-a schimbat poziția la 180 de grade.

A dus la inflamarea spiritelor, pentru că oamenii se gândesc ce stă în spatele acestei răzgândiri. E o întrebare firească, el a intrat în campanie electorală după doi ani de demolare a proiectului gazelor de șist. A demolat un guvern, Guvernul Ungureanu, pe această temă”, a subliniat jurnalistul.

Cristian Pantazi a atras atenția că din delegația premierului lipsește noul ministru al Economiei, Andrei Gerea.

Premierul Victor Ponta se află începând de astăzi într-o vizită oficială în SUA. Șeful Executivului nu s-a întâlnit la Washington cu niciunul dintre președinții Exxon sau Chevron. Premierul Victor Ponta a început, luni, o vizită extrem de importantă în Statele Unite ale Americii, a cărei miză principală pare să fie una economică, mai precis energia. Premierul s-a întâlnit cu reprezentanţii Exxon Mobile, care, împreună cu OMV Petrom, caute gaze în Marea Neagră, apoi cu cei de la Chevron. Întâlnirile au avut loc, însă, la nivel de vicepreședinți ai acestor mari corporații, transmite corespondentul Digi24 la Washington, Cătălin Bălan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri