Ce spun social-democrații despre excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD

Data publicării:
zgonea-1

Cu unanimitate de voturi, membrii Comitetului Executiv au decis să-l dea afară din PSD pe omul numărul 2 din partid, pentru că i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat cu suspendare în dosarul "Referendumul".

PSD nu stătea în Mihai Viteazu”, a spus președintele PSD Liviu Dragnea.

O decizie profund nedreaptă, mi-am amintit de inchiziție. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu mi-au luat și inima de social-democrat. În loc să plece el, plec eu, asta e viața”, a spus Valeriu Zgonea.

Fostul preşedinte executiv al PSD a comparat partidul din care a făcut parte timp de 20 de ani cu o turmă de antilope ce se aruncă într-un râu cu crocodili.

„Mă uitam aseară la un documentar despre antilopele gnu și în procesul lor de a căuta să ajungă acolo unde vor, trec peste un râu și masculul alfa sare în râu și, fără să gândească, fără să simtă ceea ce se poate întâmpla cu ele, toate sar după masculul alfa. Singura problemă e că acel râu e renumit ca fiind plin cu crocodili. Așa și cu PSD-ul de azi, scapă cine poate”, a spus fostul lider PSD.

„Înțeleg că antilopele l-au mâncat pe crocodil”, a spus Liviu Dragnea.

Deşi nu a participat la votul care l-a lăsat pe Valeriu Zgonea fără partid, Ion Iliescu s-a declarat împotriva acestei decizii. Fostul preşedinte s-a declarat împotriva excluderilor, despre care spune că nu fac bine nimănui. Nu la fel, însă, au gândit social democraţii care au votat pentru excluderea lui Valeriu Zgonea.

Prin atitudinea pe care a avut-o a convins pe majoritatea colegilor”, a spus Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui.

Nu pot să fiu coleg cu cineva care vorbește împotriva partidului. Nu pot să fiu coleg cu așa ceva”, a spus Paul Stănescu, președintele PSD Olt.

Eu nu am votat. Toată lumea a ridicat mâna. Eu nu am ridicat. Mi-a fost foarte greu să votez, chiar dacă aveam și eu un punct de vedere”, a spus și Claudiu Manda, președintele PSD Dolj.

Pe lângă excluderea din partid, social-democraţii îi vor retrage sprijinul politic şi pentru funcţia de al treilea om în stat, cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Un nume vehiculat pentru a prelua această funcţie este cel al fostului premier Victor Ponta.

„Eu îmi vori duce funcția de președinte al Camerei Deputaților până al capăt, până când PSD îmi cere revocarea”, a spus Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor este revocat la propunerea liderului de grup al partidului din care face parte. Pentru a trece, propunerea de revocare trebuie să fie votată favorabil de majoritatea deputaţilor prezenţi.

Citiți și:

Valeriu Zgonea, exclus din PSD
Valeriu Zgonea: Mi-am amintit de inchiziție. În loc să plece Liviu Dragnea, plec eu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri